Acht vakgebieden in top 50 World University Rankings by Subject

08 maart 2017 door Webredactie Communication

In de World University Rankings by Subjects die vandaag verschijnt, staat de TU Delft in twee vakgebieden in de top tien: ‘Architecture / Built Environment’ en ‘Engineering Civil & Structural’. In acht vakgebieden hoort de TU Delft tot de top 50 van de wereld.

Dit jaar staat de TU Delft in alle 5 Subject Area rankings, deze rankings verschenen voor het laatst in 2015. Daarnaast is de TU Delft in 13 van de 46 subject rankings opgenomen, één minder dan vorig jaar.

Algemene lijst

In september verscheen de algemene QS Ranking al. Daarin steeg de TU Delft 2 posities, namelijk van 64 naar 62. In 2015 stond de TU Delft er nog op de 86e plaats. Op de nationale ranglijst handhaafde de TU Delft zich op de tweede positie.

Ranglijsten

De QS-ranking is een van de toonaangevende ranglijsten van universiteiten in de wereld. Elk van die lijsten heeft andere eigenschappen en gebruikt net een andere samenstelling van indicatoren.  Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Methode

QS stelt deze Subject Areas en Subjects rankings samen op basis van de mening van wetenschappers en werkgevers gecombineerd met het aantal keer dat collega’s werk van onderzoekers citeren. Voor deze ranglijst beoordeelde QS ruim 4.400 universiteiten.

Meer informatie 
Kijk hier voor meer informatie over de QS World University Rankings by Subject.

© 2017 TU Delft

Metamenu