Online proefstuderen

Wil je proeven hoe het is om Klinische Technologie te studeren? Ga dan online proefstuderenFaculteitsgebouw

Facebook

Like ons op Facebook, en je bent altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Bacheloropleiding Klinische Technologie

Geavanceerde scans en op maat 3D-geprinte kunstorganen. Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Deze innovatieve behandelmethoden vragen echter om een nieuw soort medisch professional. Iemand met medische én technische kennis, die de brug slaat tussen de techniek en de patiënt.

De bacheloropleiding Klinische Technologie is een multidisciplinaire opleiding. Je maakt zowel kennis met de geneeskunde als de medische technieken die daarin worden gebruikt. Naast deze kennis komen ook andere aspecten aan bod als klinische en communicatieve vaardigheden en is er aandacht voor ondersteunende vakken als statistiek en academische vorming. Je verwerft zo alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met geavanceerde medische technologieën te werken en deze optimaal in te zetten voor het welzijn van de patiënt.   

Met de opleiding Klinische Technologie word je een technisch-medisch professional en je zet jouw expertise in binnen een medisch behandelteam voor een optimale diagnose en behandeling van de patiënt. Met jouw profiel vergemakkelijk je de introductie van technologische vernieuwingen in de zorg en maak je het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst.    

Wat moet je als student Klinische Technologie in huis hebben?

De opleiding is geschikt voor scholieren met een NT-profiel met biologie of een NG-profiel met wiskunde B en natuurkunde. Je moet een onderzoekende, nieuwsgierige student zijn met een sterke interesse in geneeskunde én techniek. Je wilt graag weten hoe iets werkt met name het menselijke lichaam en hoe je het kunt verbeteren of herstellen als het stuk is. Daarnaast ben je sociaal en lijkt het je erg leuk je optimaal in te zetten voor het welzijn van de patiënt.

Na de bacheloropleiding kun je doorstromen naar verschillende masteropleidingen, zoals de hier nog op te zetten vervolgmaster Technical Medicine of de bestaande vervolgmaster Technical Medicine (Universiteit Twente). Tijdens deze masters verdiep je je kennis van het vakgebied en je studeert af als klinisch technoloog. Ook kan een selecte groep van studenten waarschijnlijk per 2017-2018 met een aanvullend schakeljaarprogramma vanuit de bacheloropleiding Klinische Technologie doorstromen naar de master Geneeskunde bij het LUMC of Erasmus MC. Tot slot bestaat er de mogelijkheid door te gaan naar de master Biomedical Engineering aan de TU Delft.

Voor de opleiding Klinische Technologie is een numerus fixus ingesteld.

 Download de folder.

© 2017 TU Delft

Metamenu