Studentenleven

Ieder jaar vindt in augustus de ontvangstweek (OWee) plaats voor aankomend eerstejaarsstudenten. De OWee is de manier om kennis te maken met het Delftse studentenleven. Lees meer 

Studenten- en studieverenigingen

Delft staat bekend als een universiteitsstad met een actief studentenleven. Geen andere universiteitsstad heeft zoveel actieve studentenverenigingen. Je kunt ook lid worden van een studievereniging. Een studievereniging is verbonden aan een opleiding; bij een studentenvereniging is dit niet het geval.

Studentenverenigingen
De studentenverenigingen bieden activiteiten aan op het gebied van cultuur, sport en politiek. Lid worden van een studentenvereniging is een prima manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ook een mogelijkheid om je zelf verder te ontwikkelen door mee te helpen bij de organisatie van de activiteiten die de studentenvereniging organiseert.
Lees meer

Studieverenigingen
Elke opleiding aan de TU Delft heeft een eigen studievereniging. De studievereniging behartigt de belangen van studenten, organiseert studiegerelateerde activiteiten, zoals studiereizen en excursies en zorgt voor gezelligheid. Leden van een studievereinging kunnen meestal hun studieboeken met een flinke korting kopen. Een overzicht van alle Delftse studieverenigingen vind je op de website van de StudieVerenigingenRaad (SVR).

Sport & Cultuur

Op de campus van de TU Delft vind je het Unit Sport & Cultuur. Als student kun je tegen een gereduceerd tartief een sportkaart kopen waarmee je onbeperkt aan sporttrainingen en - cursussen kunt deelnemen. Het cultureel programma bestaat uit een groot aantal cursussen en workshops op het gebied van muziek, theater, dans, vormgeving, media en techniek. Lees meer op de website van de Unit Sport & Cultuur

Wetenschap en cultuur

Studium Generale organiseert lezingen, workshops, symposia en presentaties op het gebied van cultuur, techniek, maatschappij en wetenschap. Als student van de TU Delft kun je deze vaak gratis bijwonen. Lees meer op de website van Studium Generale.

De Stad Delft

Delft staat bekend als een gezellige stad; kroegen en terrassen aan de grachten en op de pleinen, bijzondere winkels, betaalbare restaurants, prima bioscopen. Lekker overzichtelijk op loopafstand bij elkaar. Delft bruist van het voorjaar tot en met het najaar van de activiteiten, zoals muziekfestivals en straattheater. Wil je meer weten over de stad Delft? Breng dan een bezoek aan de website www.delft.nl.

 

 

 

Naam auteur: M&C
© 2017 TU Delft

Metamenu