Investeringsprogramma voor campus Delft

06 juli 2016 door zakelijk@remove-this.tudelft.nl

Er moet de komende jaren fors worden geïnvesteerd in de voorzieningen en bereikbaarheid van de TUDelft. Dat staat in de investeringsagenda van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die vandaag is overhandigd aan premier Mark Rutte. Rutte kreeg de plannen uit handen van onder anderen Rector Magnificus Luyben de burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen en de commissaris van de koning Smit.

Premier Rutte bekijkt investeringskaart.nl. Te zien op bovenstaande foto vlnr: Ivar Branderhorst (maker van investeringskaart.nl en de app), Premier Rutte, Burgemeester Aboutaleb, Commissaris van de koning Smit en Burgemeester Van Aartsen

Het investeringsprogramma heeft als doel om de economie in het dichtstbevolkte stuk van Nederland te vernieuwen en te verduurzamen. In totaal is daarmee een bedrag van tussen de 12 en 15 miljard gemoeid, en dat levert 25.000 tot 50.000 banen op. Ruim veertig projecten uit het programma ‘Investeren in Vernieuwing’ hebben betrekking op Delft en worden omschreven in de Investeringsagenda Campus Delft.

Specifiek zetten de gemeente en de TU Delft in op drie projecten. Ten eerste moeten de voorzieningen op de campus worden versterkt, om zo toptalent aan te trekken en te behouden. Hiervoor wordt onder meer een Campusinvesteringsfonds opgericht. Daarnaast worden fieldlabs opgezet: proeftuinen voor bedrijven en wetenschappers om nieuwe technologieën en producten te testen. Daarbij gaat het om robotisering, 3d-printing en bigdataprocessing. Ten slotte moet het wegennet op de campus zelf beter toegankelijk worden voor auto- en fietsverkeer.

Rutte kreeg de plannen uit handen van onder anderen Rector Magnificus Luyben de burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen en de commissaris van de koning Smit.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft het in zich om tot de topregio’s van de wereld te horen op het gebied van voedsel, robotica, bioscience, maritiem, veiligheid en transport. De noodzakelijke economische vernieuwing moet gepaard gaan met investeringen in kennis, klimaatbestendigheid en kwaliteit van leven.

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu