Agenda

The Delft Energy Initiative invites you to their m...Lees verder

 

Computational aeroacoustic approaches for wind tur...Lees verder

 

Tijdens dit symposium proberen we antwoord te krij...Lees verder

 

Centralized electricity generation in offshore win...Lees verder

 

Ter inspiratie van wetenschappers, beleidsmakers, ...Lees verder

 

Nieuws

Professor Arno Smets lectures about Ocean Current ...Lees verder

 

From the 27th of February until the 3rd of March t...Lees verder

 

On February 8, TU Delft signed an agreement with J...Lees verder

 

A European tidal energy consortium, led by Nova In...Lees verder

 

De TU Delft biedt vanaf 25 april 2017 een online '...Lees verder

 

Energy Club

Energy

Beschikbaarheid van schone, betrouwbare en betaalbare energie voor de wereldbevolking is een van de grootste uitdagingen van nu. Aan de TU Delft werken ruim 900 energieonderzoekers en een paar duizend studenten aan kennis en innovaties die deze uitdaging aankunnen. Daarnaast werken we met het bedrijfsleven aan energieinnovaties.

Research Highlights

Het Delft Plan: Nederland als Energy Gateway van Europa

Hoe zal Europa er uitzien omstreeks 2050? En vooral - hoe kunnen we nu al voorsorteren op de complexe systeemveranderingen op energiegebied en tegelijkertijd zorgen dat de Nederlandse economie er wel bij vaart? Die vraag staat centraal in Het Delft Plan: Nederland als Energy Gateway van Europa. Met dit plan wil de TU Delft in maart 2015  een beweging in gang zetten om de kracht van Nederland op energiegebied in Europa te benutten. De wetenschappelijke thema's zullen verder worden uitgewerkt in het Delft Energy Initiative.

Lees hier meer over Het Delft Plan. 

Het Delft Energy Initiative

Het Delft Energy Initiative is de toegangspoort tot energie-onderzoek, onderwijs en innovatie aan de TU Delft. Dit initiatief dient als katalysator voor samenwerking en discussie tussen wetenschappers en studenten en tussen de TU Delft en het bedrijfsleven, overheden en politici. Op deze manier draagt de TU Delft bij aan energie-innovatie en zorgt zij ervoor dat duurzame energievoorziening prioriteit blijft voor de samenleving.

De breedte van het Delftse energieonderzoek

We werken bij de TU Delft aan vele aspecten van de energietechnologie. Van zonnepanelen tot windturbines, van biogas tot smart grid en van kernenergie tot aardwarmte. Het onderzoek vindt plaats binnen de disciplines op een van de acht faculteiten en steeds vaker werken onderzoekers samen in multidisciplinaire onderzoeksprojecten.

Bij de TU Delft werken 900 onderzoekers aan de volgende energiethema’s:

 

 

 

Naam auteur: Webredactie
© 2017 TU Delft

Metamenu