Innovatie

Binnen de TU Delft ontstaan vele innovaties op energiegebied door samenwerking met andere kennisinstituten, overheden, het bedrijfsleven, studententeams en ook de spin-off bedrijven in Yes!Delft.

The Green Village

Het doel van The Green Village is om de ontwikkeling en implementatie te versnellen van radicale innovaties die bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat doen we alle relevante partijen samen te brengen - wetenschappers en ingenieurs, bedrijven, het publiek en de overheid - op een inspirerende locatie op de campus van de TU Delft. Hier op The Green Village worden die innovaties gebouwd, getest en gedemonstreerd door deze partners. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van The Green Village.

Op de campus van de TU Delft is er ruimte voor innovaties.

Elektrische laadpunten

Op de campus van de TU Delft staan sinds januari 2013 laadpalen voor elektrische auto’s. Nuttig, want op de campus rijdt een behoorlijk aantal elektrische voertuigen rond. Op een regenachtige winterdag zagen we onder meer een op de campus omgebouwde Smart en een door studenten gebouwde racewagen. Meer info.


De Energiemonitor

De Energiemonitor laat zien hoeveel energie de TU Delft gebruikt. Per faculteit en voor de hele universiteit is te zien hoeveel elektriciteit, gas en warmte de medewerkers en studenten gebruiken en hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Meer informatie

Intelligente straatverlichting

De TU Delft test op de universiteitscampus een systeem van intelligente straatlantaarns dat tot 80% minder elektriciteit gebruikt dan reguliere straatverlichting en dat bovendien goedkoper is in onderhoud. Lees meer en bekijk de filmpjes over de pilot intelligente straatverlichting.

Naam auteur: Webredactie
© 2017 TU Delft

Metamenu