Michel geeft je een kijkje in zijn studentenleven aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.

Download de brochureVolg EE studenten

Wij, als studenten EE, houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen, onze colleges, onze projecten en natuurlijk ons studentenleven. Twijfel je over je studiekeuze of wil je weten wat de dagelijkse gang van zaken is op de universiteit? Niemand kan je dit beter vertellen dan wij!

EWIstudenten

          

Bacheloropleiding Electrical Engineering

Electrical Engineering is een toekomstgericht vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt en dat vele toepassingen heeft: iPhone, zonnepanelen, Skype, MRI-scans, satellieten en robotica om maar eens wat te noemen. We kunnen ons een wereld zonder energie en informatienetwerken, een wereld zonder Electrical Engineering, niet meer voorstellen.

Met een goede basis van wis- en natuurkunde leer je bij Electrical Engineering elektromagnetische verschijnselen als elektrische stroom, radio- en microgolven en licht te beheersen en te manipuleren. Je ontwerpt energie- en informatie netwerken, systemen en apparatuur met toepassingen in de informatie- en communicatietechnologie (ICT), energie, vervoer en medische industrie. Zo draag je bij aan nieuwe productmogelijkheden, duurzame energievoorziening en medische vooruitgang. Omdat technologische vernieuwing vaak teamwerk is, werk je regelmatig samen aan projecten: studententeams ontwikkelen tijdens de opleiding bijvoorbeeld eigen microchips, robots, of high-tech audiofilters.

Opleiding

Je volgt een brede bacheloropleiding van 3 jaar. Naast typisch elektrotechnische vakken en wiskunde en natuurkunde, krijg je ook bedrijfseconomie en vakken om je sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. En je leert projectmatig werken. Als ingenieur moet je immers goed kunnen samenwerken, presenteren en communiceren.

Naast het reguliere programma volg je ook een minor (groepen van keuzevakken). Je kunt ook een deel van je studie in het buitenland volgen. Je sluit de opleiding af met een bachelorproject dat 3 maanden duurt.
Na je bacheloropleiding kun je verder studeren in een van de 23 aansluitende masterprogramma’s, die 2 jaar duren. Je kunt ook naar andere universiteiten in binnen- en buitenland voor een masterprogramma.

Carrièremogelijkheden

Je hebt als elektrotechnisch ingenieur uitstekende carrièremogelijkheden, want er is een groot tekort aan goedopgeleide ingenieurs. Populaire werkgevers zijn Nuon, Philips, Siemens, KPN, Tomtom en ASML. Je kunt natuurlijk ook een eigen bedrijf beginnen.

Als je extra uitdaging zoekt

 Als het VWO je makkelijk afgaat en je haalt hoge cijfers (negens en tienen) of je combineert je VWO met topsport of een eigen bedrijf, dan vraag je je misschien af welke mogelijkheden je hebt binnen de TU Delft om jouw talent verder te ontplooien. In deze folder schetsen we kort de extra uitdagingen, die mogelijk zijn tijdens je studie om je kennis en ervaring te verbreden. 

pdf Download de folder.

Naam auteur: webredactie M&C
© 2017 TU Delft

Metamenu