Selectie en plaatsing

2017-2018

Voor de opleiding Klinische Technologie is een numerus fixus ingesteld. Met ingang van het academisch jaar 2017-2018 worden alle 100 beschikbare plaatsen in de opleiding Klinische Technologie toegewezen via selectie. De aanmeldingsdeadline hiervoor verloopt op 15 januari 2017.

Selectie en plaatsing

De selectieprocedure van Klinische Technologie bestaat uit een online vragenlijst, de BMAT-testdag en de selectiedag in Delft.

Online vragenlijst

Na het sluiten van de aanmeldingstermijn ontvangen alle kandidaten een online vragenlijst. Hierin vragen we o.a. je gegevens, schoolcijfers en motivatie. Zorg dat je de vragenlijst op tijd invult om deel te mogen nemen aan de rest van de selectieprocedure. Je kunt de online vragenlijst invullen t/m 17 februari 2017.

BMAT-testdag

Naast de uitnodiging voor het invullen van de vragenlijst ontvang je een uitnodiging voor de BMAT-testdag. De BMAT-testdag is op 11 februari 2017.

Meer informatie over de BMAT-testdag

Selectiedag

Aan zowel de antwoorden van de online vragenlijst als de resultaten van de BMAT-test wordt een score toegekend. Op basis van deze twee scores wordt een ranking opgesteld. Iedere kandidaat ontvangt een rangnummer en de beste 150 kandidaten worden uitgenodigd voor de selectiedag op 31 maart 2017, 1 april 2017 in Delft. Op deze selectiedag worden diverse competenties en vaardigheden op verschillende manieren getest.

Ranking & uitslag

Op basis van de scores op de online vragenlijst, de resultaten van de BMAT-test en de resultaten van de selectiedag wordt voor de overgebleven 150 kandidaten opnieuw een totaal ranking opgesteld. Behoor je op basis van je definitieve rangnummer tot de eerste 100 kandidaten, dan betekent dat echter niet automatisch dat je geplaatst bent. Van Studiellink ontvang je 15 april 2017 je definitieve rangnummer van de selectieprocedure en hoor je of je bent geplaatst.

Meer informatie over de ranking & uitslag

Wie zoeken we?

We zoeken studenten die een bekwaam en professioneel klinisch technoloog kunnen worden. Via selectie kijken we of je in huis hebt wat hiervoor nodig is. Je moet een onderzoekende, nieuwsgierige student zijn met een sterke interesse in geneeskunde én techniek. Je wilt graag weten hoe de biologische processen in het menselijk lichaam werken, en hoe je met behulp van techniek beschadigde of ontregelde processen kunt herstellen. Ook heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Op de online vragenlijst en de selectiedag in Delft kun je je niet voorbereiden. De nadruk binnen de selectieprocedure ligt op je motivatie en het bezitten van de kwaliteiten om een goede klinisch technoloog te worden. Op de BMAT-testdag kun je je wel goed voorbereiden. Lees alle informatie aandachtig door en oefen de oude testen om optimaal voorbereid te zijn.

Tijdspad Selectie (onder voorbehoud)

  • t/m 15 januari 2017: aanmelden bij Studielink (www.studielink.nl) voor Klinische Technologie.
  • Tweede helft januari 2017: je ontvangt de link naar de online vragenlijst. Je kunt de online vragenlijst invullen t/m 17 februari 2017.
  • Zaterdag 11 februari 2017 is de BMAT-testdag.
  • Half maart 2017 ontvang je het rangnummer op basis van de eerste twee onderdelen van de selectieprocedure en – indien relevant – een uitnodiging voor de selectiedag in Delft.
  • 31 maart, 1 april 2017 zijn de selectiedagen in Delft.
  • 15 april 2017 ontvang je je definitieve rangnummer van de selectieprocedure en hoor je via Studielink of je bent geplaatst.
  • Voor meer informatie over de procedure na 15 april, zie de pagina ranking & uitslag.   

Downloads

Lees onderstaand document goed door als je overweegt deel te nemen aan de selectie of als je nog vragen hebt over de procedure of de toelatingseisen:

Nog vragen?

Alle informatie over de selectieprocedure van de opleiding Klinische Technologie vind je in de FAQ.

Individuele vragen over de procedure kun je stellen via selectie-KT@remove-this.tudelft.nl.

© 2017 TU Delft

Metamenu