Testimonial

Bob Kalkman
"[..] Door het brede oriëntatiejaar weet ik nu goed wat ik van beide universiteiten kan verwachten."

Blijf op de hoogte

Volg ons ook op social media

 

Een dag uit het leven...

Wil je weten hoe een dag van een student Molecular Science & Technology eruit ziet? Bekijk dan het filmpje van Roeland!

Bacheloropleiding Molecular Science & Technology

Wat je eet en drinkt, wat je draagt, wat je op je huid smeert, de mobiele telefoon waarmee je belt, de energie die nodig is in huis en voor vervoer: je dagelijkse leven zit vol chemie.

Wil je de fundamentele, industriële en maatschappelijke kanten van chemie echt leren kennen? Dat kan bij Molecular Science & Technology (MST), een unieke opleiding in Nederland die de TU Delft en de Universiteit Leiden samen aanbieden. Je maakt kennis met het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in Leiden en met onderzoek dat gericht is op technologische toepassingen in Delft.

Opleiding

De chemici en chemisch technologen van de toekomst staan door de groei van de wereldbevolking en afname van natuurlijke reserves voor grote uitdagingen. Door fundamenteel onderzoek te doen komen zij meer te weten over de structuur en eigenschappen van moleculen. Deze kennis leidt dankzij toegepast onderzoek tot technologische innovatie. De opleiding MST biedt je een unieke combinatie van fundamenteel én toegepast chemisch onderzoek. De opleiding MST besteedt extra aandacht aan duurzaamheid. Het onderzoek van chemici en chemisch technologen naar schonere en efficiëntere processen kan helpen om te blijven voorzien in de groeiende vraag naar nieuwe producten en het  ontlasten van het milieu bij het produceren ervan. In Leiden en Delft kun je onderzoek doen naar bijvoorbeeld nieuwe katalysatoren en alternatieve energiebronnen zoals zonneenergie, biomassa en waterstof.

Lees meer over de opleiding Molecular Science & Technology op de website van de Universiteit Leiden.

Praktische Informatie

Naam auteur: Communication TNW
© 2017 TU Delft

Metamenu