Bachelorbrochure


Download onze bachelorbrochure

Mail een student


"... perfect voor mij ..."
"... precies mijn ding ..."
"... heel realistisch ..."

Volg ons op Facebook

Bacheloropleiding Technische Bestuurskunde

Ben je goed in wiskunde en andere exacte vakken, maar ook breed geïnteresseerd in vakken als economie, bestuur, management en recht? Ben je onderzoekend, praktijkgericht, maatschappelijk betrokken en ondernemend? Dan is de opleiding Technische Bestuurskunde iets voor jou.

Bij Technische Bestuurskunde krijg je zowel vakken uit de technische en exacte wetenschappen als vakken uit de sociale en managementwetenschappen. De kennis uit deze vakken wordt vaak toegepast op praktijkgevallen in projecten.

Opleiding

Vanaf de eerste dag krijg je een samenhangend studieprogramma van techniek, wiskunde, economie, bestuur, management, recht en beleidsanalyse. Je volgt technische vakken, doet veel aan wiskunde en modelleren. Je leert hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en hoe openbaar bestuur werkt, welke overheden er zijn en welke bevoegdheden ze hebben.
De studie is opgebouwd uit 4 clusters en omdat je je niet kunt specialiseren in élke technologie, kies je tijdens de opleiding een technisch specialisatiedomein waarbinnen je de technologie verder uitdiept.
Naast het reguliere programma volg je in je derde jaar een minor (een samenhangend pakket van keuzevakken). Dit kun je eventueel in het buitenland doen. 
Na je bachelor kun je doorstromen naar de tweejarige masters Systems Engineering, Policy Analysis & Management (SEPAM) of Engineering and Policy Analysis (EPA) of een andere aansluitende masteropleiding.

Carrière

Afgestudeerden kom je tegen bij adviesbureaus, de overheid, multinationals en middelgrote bedrijven. Je kunt natuurlijk ook een eigen bedrijf starten of aan de universiteit gaan werken.

Praktische informatie

Studievereniging

Bijna alle TB-studenten zijn lid van de studievereniging Curius (www.curius.nl). Curius behartigt jouw belangen, werkt mee aan de onderwijskwaliteitzorg, organiseert diverse sociale activiteiten en helpt je bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Ook kun je bij hen studieboeken kopen.

Bachelorproject

In het laatste kwartaal van je derde jaar doe je een bachelorproject. Je kiest een onderwerp dat aansluit bij jouw technologische domein. Voorbeelden van dergelijke onderwerpen zijn:

  • Schaliegasexploitatie in Nederland.
  • De OV-chipkaart als enig vervoersbewijs.
  • 'Spitsmijden' onder autoreizigers.
  • Smartphoneverslaving.
  • De rol van Alliander bij het facilteren van biogas in de toekomst.
  • CO2- emissiehandel in de elektriciteitsproductiesector in Nederland’.

Bij 'Studentenervaringen' vind je verschillende voorbeelden van bacheloreindprojecten.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan welke voorlichtingsactiviteiten er plaatsvinden of maak een afspraak met een studieadviseur.

 

 

Naam auteur: Webredactie M&C
© 2017 TU Delft

Metamenu