Chantal geeft je een kijkje in haar studentenleven aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.

Download de brochureVolg TI studenten

Wij, als studenten TI, houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen, onze colleges, onze projecten en natuurlijk ons studentenleven. Twijfel je over je studiekeuze of wil je weten wat de dagelijkse gang van zaken is op de universiteit? Niemand kan je dit beter vertellen dan wij!

EWIstudenten

          

Bacheloropleiding Technische Informatica

Ingenieurs Technische Informatica ontwerpen en beheren software en informatiesystemen. Ze houden zich bezig met websites en internettoepassingen, (reality)games, virtual reality, veilige betalingssystemen en logistieke software.

Technische Informatica aan de TU Delft is sterk op de praktijk gericht. Er worden oplossingen gezocht voor vragen als:

  • Hoe laat je de vrachtwagens van een transportbedrijf zoveel mogelijk vol rijden?
  • Hoe maak je elektronische betalingen veilig en betrouwbaar?
  • Hoe kun je op een snelle manier muziek en films downloaden?
  • Hoe maak je een user interface intuïtief?

Tijdens het zoeken naar die oplossingen wordt veel aandacht besteed aan de effecten van de oplossing op de samenleving. Is de oplossing ethisch aanvaardbaar, juridisch in orde en is de privacy van mensen gewaarborgd?

Bij technische informatica ontwerp je software voor complexe, informatieverwerkende systemen. Bijvoorbeeld een peer-to-peer systeem om televisie uit te zenden via internet of een logistiek systeem voor een transportbedrijf. Maar ook user interfaces, beeld en geluid automatisch interpreteren of computers ‘slimmer’ maken zodat mensen ze eenvoudiger kunnen bedienen, vind je bij technische informatica. Je weet zeker dat je wordt opgeleid om oplossingen te bedenken voor concrete problemen.

Opleiding

De bacheloropleiding bestaat uit 6 semesters in 3 jaar en leidt je op voor een aansluitend masterprogramma. Tijdens je opleiding werk je per semester een project uit met een paar medestudenten.

In het derde jaar doe je het eerste semester een minor en eindig je de bacheloropleiding met het bachelorproject, die je met 2 of 3 andere studenten doet bij een bedrijf of onderzoeksinstelling.

Na de Bacheloropleiding kun je voor een vervolgopleiding zonder meer terecht bij 39 aansluitende masterprogramma’s aan de 3 technische universiteiten in Nederland. Je kunt ook naar andere universiteiten in binnen- en buitenland voor een masterprogramma.

Carrière

Als je na je bacheloropleiding ook een masterprogramma hebt afgerond, heb je veel carrièremogelijkheden. De arbeidsmarkt voor informatici is zeer goed en de startsalarissen zijn hoger dan gemiddeld. Populaire werkgevers zijn onder andere Logica, IBM, ING Bank, McKinsey & Company en KPMG, maar je bent ook erg gewild bij kleine bedrijven. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen.

Als je extra uitdaging zoekt

 Als het VWO je makkelijk afgaat en je haalt hoge cijfers (negens en tienen) of je combineert je VWO met topsport of een eigen bedrijf, dan vraag je je misschien af welke mogelijkheden je hebt binnen de TU Delft om jouw talent verder te ontplooien. In deze folder schetsen we kort de extra uitdagingen, die mogelijk zijn tijdens je studie om je kennis en ervaring te verbreden. 

pdf Download de folder.

Naam auteur: webredactie M&C
© 2017 TU Delft

Metamenu