Campus TU Delft

Nieuwsgierig naar onze campus? Kijk dan eens op http://campus.tudelft.nl.

Studievoorzieningen

Als student van de TU Delft kun je gebruik maken van diverse voorzieningen. De faculteit waar je de opleiding gaat volgen biedt vaak nog aanvullende voorzieningen.

Kijk hiervoor op de website van de desbetreffende faculteit.

Onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten

De TU Delft beschikt over goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen en over unieke grootschalige technische onderzoeksfaciliteiten zoals een windtunnel en een vluchtsimulator.

ICT-faciliteiten

De TU Delft biedt je unieke ICT-faciliteiten: een breed pakket hardware, software en connectiviteit. Computers in alle studentenhuizen worden aangesloten op het netwerk van de universiteit – sommige zelfs met een supersnelle glasvezel verbinding die toepassingen als video on demand mogelijk maakt. Bovendien is er een speciale internetprovider van en voor studenten, kun je met korting een laptop kopen en gratis de vereiste software downloaden.

Universiteitsbibliotheek

Als student kun je gratis de voorzieningen van de universiteitsbibliotheek gebruiken. Je vindt er een indrukwekkende collectie van bijna een miljoen boeken, maar ook tijdschriften, naslagwerken en cd-roms. Ook beschikt de bibliotheek over ingerichte zelfstudieplekken. Lees meer 

Studiebegeleiding

Elke opleiding heeft een of meer studieadviseurs. Hier kun je terecht voor advies over het verloop van je studie en voor praktische vragen over bijvoorbeeld stages en uitwisselingsprogramma's. Daarnaast is er binnen de TU Delft een team van studentendecanen en studentenpsychologen beschikbaar om je te adviseren en samen met jou op zoek te gaan naar een geschikte vorm van begeleiding. Ook worden er workshops en trainingen aangeboden om je kunst van het studeren te verbeteren.

Laptopproject

Elk jaar organiseert de TU Delft een laptopproject. Voordat het nieuwe collegejaar begint kunnen toekomstige studenten en medewerkers via dit project met een aanzienlijke korting een laptop aanschaffen. Men heeft daarbij de keuze uit twee modellen; een high end en een ultrabook model. Het high end model is door de TU Delft speciaal geselecteerd en is geschikt voor studies waar gebruik wordt gemaakt van zware grafische applicaties. Het ultrabook model is op verzoek van de studenten aan het assortiment toegevoegd om te kunnen kiezen voor een mobieler, kleiner, lichter en handzamer systeem. Dit alles heeft geresulteerd in een compacter systeem met een lagere performance (bij gelijkblijvende prijs).

Voor diegenen die lagere eisen stellen aan de performance van de laptop is het ultrabook model uitermate geschikt. Voor de selectie van een nieuw type laptop, volgen we jaarlijks de ontwikkelingen op laptopgebied. We zoeken een geavanceerde en hoogwaardige high end laptop met de meest optimale prijs/performance verhouding. Het performance niveau dient minimaal aan de volgende criteria te voldoen:

  • Robuust en geschikt voor mobiel gebruik
  • Up to date configuratie, zodat alle software die gebruikt wordt gedurende de Bachelorfase probleemloos werkt
  • On campus reparatie van hardware
  • 3 jaar garantie op je laptop

De benodigde software is voor alle studenten te downloaden via de nieuwe Blackboard download pagina. De pakketten die je kunt downloaden zijn specifiek gemaakt per faculteit. Deze pakketten zijn geschikt voor Windows 7. Iedere student, ongeacht deelname aan het laptopproject, kan de software hier downloaden.

Voor meer informatie, klik hier.

Career Centre

Het Career Centre helpt TU Delft studenten en promovendi met het nadenken over nieuwe studiemogelijkheden, verschillende carrièrekansen en het vinden van een baan na je studie of promotie.

Twijfel je aan je studie of ben je op zoek naar een baan, dan kun je gebruik maken van inloopspreekuren, individuele afspraakmogelijkheden of je inschrijven voor een van de vele workshops en andere activiteiten waarin je je vaardigheden kunt trainen. Het team van ervaren studiekeuze- en loopbaanprofessionals helpt je graag verder.

Kijk voor meer informatie op www.careercentre.tudelft.nl.

Naam auteur: Webredactie
© 2017 TU Delft

Metamenu