Student van de TU Delft in de landelijke finale van de Shell Bachelor Master Prijs

Nieuws - 16 januari 2012 - Webredactie M&C

De finalisten van de zevende Shell Bachelor Master Prijs zijn bekend. Shell organiseert deze prijs in samenwerking met de TU Delft, Universiteit Twente en de TU Eindhoven. Met deze prijs stimuleren zij jong technisch talent om aan technologische oplossingen te werken voor een duurzame toekomst. Dit jaar staat Maarten de Nier van de TU Delft in de finale van de Bachelor Master Prijs die op 14 februari plaatsvindt aan de TU Eindhoven.

Om kans te maken op Bachelor Master Prijs konden studenten tot 23 december een managementsamenvatting van hun scriptie insturen. Na de sluitingsdatum heeft de jury zich gebogen over de ingezonden scripties.

Alle deelnemers kregen de opdracht om het thema technische innovatie voor een duurzaam gebruik van energiebronnen als basis te nemen voor de scriptie. Voor de masterscriptie was het van belang om een wetenschappelijke doorbraak met internationale impact te beschrijven. De jury beoordeelt de scripties op technologische inventiviteit, toepasbaarheid en maatschappelijke relevantie.  Aan de hand van deze criteria heeft de jury Maarten de Nier van de TU Delft geselecteerd voor de finale.

De finalisten

Maarten deed onderzoek naar een volledig geïntegreerde unit voor foto-elektrochemische H2-productie. Deze unit maakt het mogelijk om op een effectieve en veelzijdige wijze zonne-energie op te slaan. Tijdens de finale neemt hij het op tegen vier studenten van de TU Eindhoven en twee van Universiteit Twente.

De finale

Voorafgaand aan de finale vindt een Energy Future Circle plaats waarbij experts en publiek met elkaar in gesprek gaan over belang van innovaties in technologie voor de energietoekomst. Alle studenten die affiniteit hebben met dit onderwerp kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst via arjan.beerman@edelman.com.

Tijdens de finale die op 14 februari plaatsvindt, presenteren de studenten aan de hand van een elevatorpitch hun onderzoek. Daarna worden zij onderworpen aan een vragenvuur door de kritische vakjury. De uiteindelijke winnaars worden beloond met een mooi geldbedrag. De winnaar van de Bachelorprijs gaat naar huis met 2.500 euro. De prijzenpot voor de Masterscriptie bedraagt 5.000 euro.

Over de Shell Bachelor Master Prijs

Met de Bachelor Master Prijs wil Shell jong technisch talent stimuleren onderzoek te doen naar technologische oplossingen met een duurzaam karakter. Deze prijs moet hen motiveren zich verder op dit vlak te ontwikkelen zodat ze straks kunnen bijdragen aan de broodnodige technologische oplossingen, waarvan ook toekomstige generaties kunnen profiteren. Shell doet in haar Technology Centres in Amsterdam en Rijswijk dagelijks onderzoek naar duurzame oplossingen.

Voor meer informatie over de Shell Bachelor Master Prijs klik je hier.