Spin-off TU Delft op CNN International

Nieuws - 17 juli 2013 - Webredactie M&C

CNN International besteedt in haar programma Connect the World aandacht aan TU Delfts spin-off Tvilight dat een speciaal systeem heeft ontwikkeld voor energiezuinige straatverlichting. Het programma wordt uitgezonden op donderdag 18 juli om, 22.00 uur.

De oprichter Chintan Shah, alumnus Management of Technology, heeft samen met andere oud-studenten Tvilight opgericht en bedient inmiddels vele klanten in binnen- en buitenland. In 2010 won Chintah met zijn idee een wedstrijd om efficiënter met energie om te gaan op de campus van de TU Delft. Daardoor kon hij er een pilotproject bij de TU opzetten, van zijn systeem van intelligente straatlantaarns dat tot 80% minder elektriciteit gebruikt dan reguliere straatverlichting en dat bovendien goedkoper is in onderhoud. Het systeem bestaat uit lantaarnpalen met LED-verlichting, omgevingssensoren en draadloze communicatie. De lantaarnpalen kunnen hiermee de lichten dimmen als er geen auto’s, fietsers of voetgangers in de buurt zijn. Ook kunnen ze draadloos met elkaar en met een centrale communiceren.  

Tvilight

Meer informatie over Tvilight is te vinden op http://www.tvilight.com/frontpage en op de website van de TU Delft.

Tvilight maakt deel uit van YES!Delft de incubator voor bedrijven van de TU Delft, TNO en de Gemeente Delft: www.yesdelft.nl.

CNN

*Blueprint is een rubriek in het progamma Connect the World dat de nieuwste technologieën en trends onderzoekt, zie www.edition.cnn.com/TECH/specials/blueprint.