TU Delft hoogste Nederlandse universiteit in Times Reputation Rankings

Nieuws - 05 maart 2013 - Webredactie Communication

In de nieuwe World Reputation Rankings van Times Higher Education magazine, staat de TU Delft, net als vorig jaar, wereldwijd op een gedeelde 51-60e plaats. Daarmee is het de hoogst scorende Nederlandse universiteit. De lijst is gebaseerd op de reputatie die het onderwijs en onderzoek van universiteiten hebben bij academici wereldwijd. De reputatie wordt gepeild via schriftelijke enquêtes onder duizenden wetenschappers. Ze moesten aangeven welke universiteiten ze ‘de beste’ vinden op hun eigen wetenschapsgebied. 

De Nederlandse universiteiten zijn goed vertegenwoordigd in de lijst, met liefst vijf instellingen bij de top honderd. Ook de universiteiten van Leiden, Amsterdam (UvA), Utrecht en Wageningen staan in de top 100. De lijst wordt wederom aangevoerd door Harvard University.

De Delftse College van Bestuur-voorzitter Dirk Jan van den Berg is trots op de hoge score maar relativeert die ook meteen. ‘De score op de ranglijst betekent een compliment aan de onderzoekers en studenten die de reputatie realiseren en uitbouwen. Maar het is belangrijk te beseffen dat er meerdere rankings bestaan die op verschillende manieren tot stand komen. Het goede nieuws is dat Nederlandse universiteiten in welke ranking dan ook goed presteren’.

In de internationale ranglijst van de beste universiteiten die vooral op wetenschappelijke impact van publicaties focust (de Times Higher Education World University Rankings), staat de TU Delft wereldwijd bijvoorbeeld op de 77e plaats.

De volledige publicatie is te vinden op de website van Times Higher Education magazine.