TU Delft stijgt in QS World University Ranking

Nieuws - 10 september 2013 - Webredactie M&C

Op de vandaag, 10 september 2013, verschenen QS World University Ranking stijgt de TU Delft naar de 95e plaats (dat was 103). Op de subranking voor Engineering & Technology staat Delft nu op nummer 15 (dat was 18).

Reputatie en citaties

De TU Delft stijgt vooral vanwege het aantal keer dat wetenschappers geciteerd zijn en de reputatie van de universiteit bij wetenschappers en bij werkgevers van afgestudeerden. Ook het gestegen aantal internationale studenten heeft een positief effect op de score.

Zes indicatoren

De QS World University Ranking is een ranglijst van 800 universiteiten wereldwijd. De universiteiten worden gerangschikt op basis van zes indicatoren: wetenschappelijke reputatie (40%), reputatie bij werkgevers (10%), staf/student ratio (20%), citaties per medewerkers (20%), internationale studenten (5%) en internationale medewerkers (5%).

Mooi compliment

College van Bestuur-voorzitter Dirk Jan van den Berg is blij met de goede score. “QS kijkt naar zes belangrijke criteria. Het is een mooi compliment aan de medewerkers en studenten die de bron zijn van die publicaties en de reputatie.“ Maar de collegevoorzitter relativeert ook: “het is belangrijk te beseffen dat er meerdere rankings bestaan die op verschillende manieren tot stand komen. Het is goed om te zien dat Nederlandse universiteiten in welke ranking dan ook goed presteren. Dergelijke lijsten inspireren om aan je prestaties te blijven werken. Er is alle reden om in Nederland te blijven investeren in universiteiten, om onze sterke positie in de toekomst te kunnen handhaven."

Meer info op www.topuniversities.com
Bekijk de website over de QS Classifications (in het Engels).