Ambulance-drone, maakbaarheid en 3D-printers: Constructeursdag - 18 november

Nieuws - 12 november 2014 - Communication

Tijdens de Constructeursdag op 18 november vertelt de pas afgestudeerde Alec Momont over het ontwerp van zijn veelgeprezen ambulance-drone. Erik Tempelman en Argun Cencen spreken over maakbaarheid en de toekomst van productie.

Erik spreekt in zijn lezing ‘Ontwerpen voor maakbaarheid’ over een raamwerk voor constructeurs en ontwerpers om op de juiste wijze, op de juiste momenten, de benodigde afwegingen te kunnen maken. Argun presenteert samen met een mystery guest de lezing ‘Hoe gaan 3D-printers, robots en de integratie van digitale systemen de toekomst van productie veranderen?’.  

foto door Samy Ralph

Alec Momont studeerde in oktober cum laude met een 10 af aan de faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delft. Hij ontwierp een onbemand, autonoom navigerend mini-vliegtuigje dat een defibrillator razendsnel aflevert op de plek waar het nodig is. Met een netwerk van deze drones is de overlevingskans na een hartstilstand aanzienlijk te vergroten; van 8% naar 80%.  

  • Klik hier voor gerelateerd nieuws over de ambulance-drone 

De Constructeursdag wordt georganiseerd door het vakblad Constructeur en heeft als thema ‘Out of the box ontwerpen – Ontwerpen en maakbaarheid. Het evenement vindt plaats in DeFabrique Evenementenlocatie in Maarssen.