MOOC Introduction to Aeronautical Engineering van start

Nieuws - 03 maart 2014 - Webredactie Communication

Vandaag start de derde MOOC (Massive Open Online Course) van de TU Delft: Introduction to Aeronautical Engineering. Deze gratis online cursus geeft een overzicht van en een inleiding op de basiskennis van de luchtvaartkunde. Deelnemers leren  om alle essentiële berekeningen van ieder vliegtuig te kunnen maken.

Aeronautical Engineering

De online cursus heeft de geschiedenis van de luchtvaart als rode draad, met voorbeelden vanaf het allereerste begin (de ballon van de gebroeders Montgolfier in 1783 en het eerste vliegtuig van de Wright’s in 1903) tot de huidige Airbus A380 en toekomstige vliegtuigen. De cursus is bedoeld voor toekomstige studenten luchtvaartkunde, professionals in de luchtvaart die geen technische achtergrond hebben, en algemene luchtvaart-geïnteresseerden.

‘De TU Delft heeft een van de grootste Aerospace Engineering faculteiten in de wereld. Daarom willen we deze cursus als een van de eerste MOOC’s aanbieden’, zegt Jacco Hoekstra, Hoogleraar Communication, Navigation, Surveillance/Air Traffic Management aan de TU Delft, initiatiefnemer en een van de docenten.

Massive

Vorig najaar organiseerde TU Delft haar eerste twee MOOC’s. Voor beide MOOC’s was het aantal geslaagden een veelvoud van het jaarlijkse aantal ‘on campus’ studenten. Bij ‘Introduction to Water Treatment’ slaagden zo’n 550 deelnemers voor de tentamens. ‘Solar Energy’ mocht bijna 3.000 certificaten uitreiken aan de online studenten.

Aeronautical Engineering gaat van start met zo’n 13.500 studenten.

EdX

Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten, discussiëren op het forum en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname. De TU Delft biedt de MOOC’s aan via het platform edX, een online platform voor onderwijs, waarmee onder andere MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk maken voor iedereen met een internetverbinding.

Volgende MOOC’s

In april starten nog twee MOOC’s van de TU Delft: Next Generation Infrastructures - Part 1 en An Introduction to Credit Risk Management.

Kijk voor meer informatie op de website van de MOOC’s van de TU Delft.