MOOC Next Generation Infrastructures afgerond

Nieuws - 28 juli 2014 - Webredactie Communication

De MOOC ‘Next Generation Infrastructures part 1’ is succesvol afgerond. Het was de eerste MOOC van de TU Delft waarin studenten systematisch werkten aan een eigen casestudy. In september gaat het vervolg op deze MOOC van start.

Complexiteit van infrastructuren

Ruim 17.000 studenten zijn gedurende acht weken enthousiast bezig geweest met de complexiteit van infrastructuren en de implicaties van deze complexiteit voor beleid, governance en regulering van infrastructuren voor onder andere transport, energie, ICT en water. Ook is er tijdens de cursus aandacht besteed aan analytische vaardigheden als probleem demarcatie, actoranalyse en informatievaardigheden. Hoogleraren van TBM, zoals Margot Weijnen, Ernst ten Heuvelhof, Hans de Bruijn en Paulien Herder hebben een bijdrage aan de MOOC geleverd.

Casestudy

Tijdens de cursus werd aan studenten gevraagd een eigen casestudy in te brengen, waar systematisch aan werd gewerkt: na de probleemschets werd op basis van peer review gewerkt aan  ‘een stap voorwaarts’. Dit leverde veel divers materiaal op, van onderwerpen zoals de dramatische waterbeheer situatie in Pakistan tot transport issues in Bogota of smart grid ontwikkelingen in de VS. Voor studenten was het kortom hard werken op basis van een vorm (reflectie op een eigen casestudy) die voor veel studenten redelijk uniek was. De input van studenten en de grote hoeveelheid data zal de komende maand nader geanalyseerd worden. De twee cursisten met het beste issue paper worden uitgenodigd voor het International Symposium for Next Generation Infrastructure, 29 september – 2 oktober 2014 in Vienna, Oostenrijk.

Positieve reacties

Voor veel studenten was de cursus een eyeopener, ook voor professionals werkzaam in de sector. Dat de studenten enthousiast zijn, blijkt uit de vele positieve reacties die het team heeft ontvangen. Zo schrijft men:  

“Many thanks to my classmates who shared meaningful ideas and lessons with the class. This was a very well-structured and interactive class that captivated my attention each week”.

“This experience has been amazing because all of us are involved by applying knowledge and sharing experiences”.

“It has opened my eyes to the issues to do with the infrastructures in my own neighbourhood”.

“and the experience has exceeded my expectations by far. Definitively is an outstanding educational model”.

Nieuwe MOOC's

In het najaar gaat de MOOC ‘Next Generation Infrastructures part  2’ van start, met daarin meer aandacht voor smart grids binnen een door cursisten gekozen infrastructuur (transport, energie, ICT of water).