Online cursus wiskunde voor middelbare scholieren

Nieuws - 11 september 2014 - Webredactie Communication

TU Delft gaat een gratis online cursus Pre-University Calculus aanbieden. Deze wiskundecursus maakt deel uit van het edX High School Initiative, dat op 10 september is gelanceerd: 26 gratis online cursussen (MOOC’s) over uiteenlopende onderwerpen die deelnemers voorbereiden op een vervolgstudie.

De TU Delft is de eerste, en vooralsnog enige, Europese universiteit die in het initiatief participeert.

Pittig

Bij veel bèta-opleidingen wereldwijd  vinden studenten de wiskunde vaak pittig omdat het tempo een stuk hoger ligt dan ze gewend zijn. Deze cursus van de TU Delft helpt hen om voor aanvang van hun studie een goed beeld te krijgen van wat wiskunde aan een dergelijke opleiding is, daar de lol van in te zien en er optimaal op voorbereid te zijn. De cursus start op 13 juli 2015.

Grote behoefte

Over de hele wereld is er veel vraag naar een dergelijke wiskundecursus. Zo gaf negentig procent van de edX cursisten aan interesse te hebben  voor cursussen op dit niveau. Uit ander onderzoek in de VS bleek zestig procent van de eerstejaars studenten niet goed voorbereid te zijn op een vervolgstudie. Bovendien is de cursus niet alleen geschikt voor individuele studenten; docenten kunnen het onderwijsmateriaal gebruiken in hun onderwijs in de klas.

Online Onderwijs

De TU Delft biedt sinds het voorjaar van 2013 gratis online cursussen (MOOC’s - Massive Open Online Courses) aan in de online leeromgeving van edX. Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten en discussiëren op het forum. Ze krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname.

Het aanbod van de TU Delft bestaat inmiddels uit veertien cursussen. Wiskunde is de eerste voor middelbare scholieren.

Bekijk de informatie over ‘Pre-University Calculus’.
Kijk voor meer info over het edX high school initiative op de website van edX.
Lees meer over de andere gratis online cursussen van de TU Delft.