Prijsuitreiking van de digitale wiskundewedstrijd: Mathekalender

Nieuws - 15 april 2015 - Webredactie-EWI

Het Applied Mathematics Institute 3TU.AMI, een samenwerkingsverband van de drie technische universiteiten Delft, Eindhoven en Twente, organiseert elk jaar samen met het Duitse wiskunde-instituut MATHEON een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren: de Mathekalender. De wedstrijd wordt via het internet gespeeld in de vorm van een digitale adventskalender: van 1 tot en met 24 december wordt dagelijks op de Mathekalender een vakje 'geopend' waarachter een wiskundeopgave verschijnt met tien mogelijke antwoorden.

In Nederland deden 200 scholieren mee aan de wedstrijd. De Mathekalender werd gewonnen door Mees de Vries van het Stedelijk Gymnasium Schiedam. Afgelopen maandag 13 april nam Mees zijn prijs, een laptop, in ontvangst. Prof. Kees Vuik, wetenschappelijk directeur van 3TU.AMI, hield tijdens de uitreiking een voordracht over toegepaste wiskunde.

Meer informatie op de 3TU website.