Jan Schneiders (LR) wint regionale Pegasus-AIAA Student Award

Nieuws - 28 april 2015 - Department of Communication

Op 21 april 2015 ontving Jan Schneiders de eerste prijs voor zijn presentatie over zijn  masteronderzoek op de Europese PEGASUS-AIAA (The American Institute of Aeronautics and Astronautics) conferentie. Hij ontving een geldprijs en een uitnodiging voor de AIAA International Student Conference in de Verenigde Staten. Daar neemt hij het namens de Europese regio op tegen de 7 winnaars uit andere regionale conferenties.

TU Delft promovendus Jan Schneiders wint de Europese Student Award voor zijn presentatie over  het onderzoek dat hij deed voor zijn Masterscriptie: 'Time-Supersampling 3D-PIV Measurements by Vortex-in-Cell Simulation.

De jury prees zijn overtuigende presentatie en zijn vermogen om een complex onderwerp helder uit te leggen:  “Very nice presentation, clearly explaining the aspects of a technically demanding subject. Well done!”

Op de foto: Generaal Pollet, directeur van de Ecole de l’air, Jan Schneiders en Joris Melkert, luchvaartdeskundige aan de TU Delft. 

Jan heeft een brug geslagen tussen experimentele en numerieke stromingsanalyse en is zo voorbij het klassieke sampling theorema van Nyquist gegaan. Dit opent deuren voor analyse van nieuwe technieken voor verbeterde performance van zowel lucht- als ruimtevaartuigen.

Samen met Ivan Miletovic (te zien op kleine foto linksbovenin, poserend op het terrein van Ecole de L'Air) nam Jan het vorige week namens de TU Delft op tegen 30 andere topstudenten van Pegasus universiteiten tijdens de Pegasus-AIAA student conferentie bij Ecole de l'air (Salon-de-Provence, Frankrijk). De Pegasus- AIAA is een conferentie voor studenten van het Europese Pegasus netwerk. De universiteiten die bij het Pegasus-netwerk zijn aangesloten zijn gespecialiseerd in luchtvaarttechniek. De studentenconferentie wordt jaarlijks gehouden en dient als forum voor studenten luchtvaarttechniek. In competitieverband presenteren Master studenten hun technische onderzoek en dingen daarmee naar een 1e, 2e of 3e plek. 

Op 20 november 2014 nam Jan Schneiders ook al de NvVL prijs in ontvangst als beste afstudeerder.