Publicatie: ‘Self Healing Materials – Pioneering Research in the Netherlands’

Nieuws - 28 oktober 2015 - Department of Communication

Op 28 oktober 2015 is het boek ‘Self Healing Materials – Pioneering Research in the Netherlands’ gepubliceerd bij IOS Press. Het boek, geredigeerd door Sybrand van der Zwaag en Eddy Brinkman, presenteert de meest opmerkelijke resultaten van een tienjarig nationaal onderzoek naar zelfherstellende materialen. Het boek werd officieel in ontvangst genomen door Dr. Amandus Lundquist, voorzitter van de topsector High Tech Systems and Materials (HTSM).

In 2006 startte het door de Nederlandse overheid gesubsidieerde tienjarig Innovatiegerichte Onderzoeksprogramma (IOP) ‘Self Healing Materials’, onder leiding van Hoogleraar Novel Aerospace Materials Sybrand van der Zwaag. Het onderzoek richtte zich op vijf verschillende materiaalklassen en was daarmee internationaal het eerste Self Healing Materials onderzoeksprogramma met een dergelijke breedte. In het programma deden vijf Nederlandse universiteiten en 68 Nederlandse bedrijven mee.

Op 27 oktober vond in Utrecht het eindevenement plaats. Hier werden tevens de prijzen voor ‘best scientific partner’ en ‘best industrial partner’ uitgereikt aan Dr. Henk Jonkers (CiTG) en Nantko Speelman, voor hun onderzoek naar zelfherstellend beton. Sybrand van der Zwaag kreeg een oorkonde voor zijn inspirerende leiderschap van het programma.

Het boek is te bestellen via de volgende link: http://www.iospress.nl/book/self-healing-materials/