TU Delft op plek 19 in THE Tech-ranking

Nieuws - 11 november 2015 - Webredactie Communication

In de wereldwijde THE Engineering & Technology Rankings staat de TU Delft dit jaar opnieuw op de 19de plaats, net als vorig jaar. De THE ranking vergelijkt universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf indicatoren: onderzoek, onderwijs, citaties, internationalisering en inkomen uit de industrie.

Algemene ranking
THE maakt elk jaar een algemene Times Higher Education World Ranking waarin zo’n 800 universiteiten wereldwijd worden vergeleken en een aantal rankings voor verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals Engineering en Technology.

De algemene ranglijst verscheen eind september. Daarin stond de TU Delft dit jaar op plek 65, een stijging van zes plekken ten opzichte van vorig jaar. In vijf jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 65 dit jaar.

Rankings
De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Deze rankings hebben ieder andere eigenschappen en gebruiken net een andere samenstelling van indicatoren Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Kijk voor meer informatie op Times Higher Education Ranking. https://www.timeshighereducation.com/