TU Delft wint wereldkampioenschap Formula Student in Hockenheim

Nieuws - 03 augustus 2015 - Webredactie Communication

Studenten van de TU Delft hebben afgelopen weekend op het F1-circuit van Hockenheim het wereldkampioenschap Formula Student gewonnen. In de elektrische klasse zijn ze boven teams van universiteiten uit Zürich, Karlsruhe en Stuttgart geëindigd.

Na hun overwinning in Silverstone begin juli, was Formula Student Team Delft klaar voor het wereldkampioenschap in Hockenheim. In Engeland was het team nog genoodzaakt om op zelf ontwikkelde regenbanden te rijden – zelfs in het droog. Maar in Duitsland had het team inmiddels ook hun zelfontwikkelde droge compound banden binnen en maakten daarmee het verschil met de concurrentie. Het team van de TU Delft staat bekend om hun unieke, kleine formaat banden. 

Door deze overwinning, tezamen met die in Silverstone, staat het team weer #1 op de wereldranglijst van Formula Student, waar wereldwijd meer dan 700 teams aan mee doen. 

Formula Student is een ontwerpcompetitie, waarbij het draait om zo veel mogelijk punten te verzamelen over acht onderdelen, waaronder ontwerp- en business presentaties en acceleratie, een duurproef en efficiëntie. Het team dat over alle onderdelen het meeste punten verdient wint de “Overall Winner”- titel. 

Eerder won het Formula Student Team Delft in Silverstone
Volg het huidige team via Facebook en Twitter 

Foto's: copyright Worcflow