Uit de krant: Bieden op maat gefreesde cabines uitkomst voor 350 vluchtelingen?

Nieuws - 02 maart 2016 - Communication BK

"Gaat een computergestuurde freesmachine de redding bieden voor het leegstaande ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en behuizing voor 350 toegelaten vluchtelingen? Architect Pieter Stoutjesdijk heeft binnen het lege kantoorgebouw een 'geheim wapen' ontwikkeld: de Comfort Cabin. Dat is een inbouwmeubel waarin een badkamer, keuken, kastruimte en een uitklapbaar bureau zijn opgenomen." - de Volkskrant, 2 maart

In een mum van tijd betaalbaar bestaand vastgoed bewoonbaar maken klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het met de Comfort Cabin, de inbouwmeubel ontworpen door onderzoeker Pieter Stoutjesdijk, student Freek van Zeist en alumnus Vincent Mak dat nu te koop is gezet door de Rijksgebouwendienst. De Comfort Cabin maakt het makkelijker voor commerciĆ«le partijen om bestaand vastgoed woonklaar te maken tegen een laag tarief. De Volkskrant publiceerde op 2 maart een interview over het product dat hier te lezen is.

Dit voorjaar vindt de pilot van het project plaats op het voorplein van de faculteit.

/* */