Serge Hoogendoorn benoemd tot Distinguished Professor

Nieuws - 20 september 2016 - Webredactie CiTG

Professor Serge Hoogendoorn van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) is per 1 september 2016 benoemd tot Distuinguished Professor op het gebied van Smart Urban Mobility (SUM). Hoogendoorn is een internationaal erkend expert als het gaat om verkeersstromen en dynamisch verkeersmanagement.

De titel Distinguished Professor is voorbehouden aan hoogleraren die op hun vakgebied een belangrijke voorbeeld- en boegbeeldfunctie vervullen binnen en buiten de universiteit.

Serge Hoogendoorn is de vierde hoogleraar die deze titel krijgt, naast Luuk van der Wielen (Biobased Economy), Sybrand van der Zwaag (Material Science), en Rob Mudde (Science Education)

Serge Hoogendoorn is hoogleraar bij Transport en Planning (CiTG) en clusterleider verkeersmanagement en urban mobility aan het TU Delft Transport Institute. Hij is tevens Principal Investigator Mobility binnen het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions AMS.

Internationaal is hij ook zeer actief, onder andere als gastonderzoeker en docent aan de Swinburne University (waarmee hij een gezamenlijk PhD programma opzet) en aan de Monash University. Daarnaast is hij ere-hoogleraar aan de South-East University in Nanjing, China.

Hoogendoorn verwierf al vele persoonlijke onderzoeksbeurzen: een Veni, Vidi en Vici grant, evenals een ERC Advanced Grant. Met die laatste beurs doet hij onderzoek naar fietsers en voetgangers, het ‘langzame’ verkeer waar nog te weinig wetenschappelijke kennis over is. Met partners als Rijkswaterstaat ontwikkelde hij vernieuwende verkeerskundige concepten en paste die in de praktijk toe; voorbeeld hiervan is het dempen van filegolven met behulp van dynamische maximumsnelheden.

Meer informatie over Serge Hoogendoorn vind je hier. Of lees meer over zijn werk in het interview uit de TU Delft Highlights 2015.