Meet the Energy Leaders: Prof. Nicholas Ashford, MIT

Nieuws - 09 mei 2016 - Delft Energy Initiative

Ter inspiratie van wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers en studenten organiseert het Delft Energy Initiative op woensdag 25 mei 2016 een gastlezing van Nicholas Ashford, Professor Technology and Policy bij MIT  ‘The transformation of the industrial state’. Dit is de derde lezing in de reeks ‘Meet the Energy Leaders’.

Wereldwijd bevindt de industrie zich in een ‘perfect storm’, aldus professor Ashford, een situatie van negatieve terugkoppeling en ongewenste gevolgen die elkaar versterken. Dit uit zich onder meer in ongekende rijkdom en een inkomensongelijkheid die zijn weerga niet kent, in mondiale klimaatverstoring en een zeer kwetsbare wereldeconomie. Langzaam herstel wordt doorgaans gezien als de oplossing, maar volgens professor Ashford is een transformatie van het gehele industriële systeem nodig.

Prof.dr.ir. Tim van der Hagen is gastheer van dit college.

Gastlezing Nicholas Ashford
Datum: Woensdag 25 mei 2016
Locatie: Faculteit 3mE, Collegezaal B Isaac Newton zaal (GEWIJZIGDE LOCATIE)
Tijd: De zaal is geopend om 12:15 (inclusief lunch)
Het college is van 12:40 – 13:40 uur.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier.

De lezing is ook direct te volgen via collegerama; klik hier.

Meet the Energy Leaders
Beschikbaarheid van schone, betrouwbare en betaalbare energie voor 9 miljard mensen in 2050 is een van de grootste uitdagingen van nu. Sommige oplossingen worden vandaag al toegepast en vele worden ontwikkeld door de nieuwe generatie ondernemers, beleidsmakers, ingenieurs en wetenschappers. Hoe realiseren we deze grote uitdaging, wie zijn de smaakmakers in deze transitie en wie zorgen voor deze beweging? ‘Meet the Energy Leaders’ is een reeks van gastcollege’s die het Delft Energy Initiative organiseert en biedt een platform aan wereldwijde leiders in de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u conctact opnemen met het Delft Energy Initiative of via Eveline Zeegers, office manager tel. 015 - 27 86 594.