DCSE trekt de champagne open

Nieuws - 14 december 2016

Sinds de zomer mag het DCSE (Delft Institute for Computational Science & Engineering) zich officieel instituut noemen. Dat werd maandag 12 december jl. gevierd met champagne voor 'insiders' en een presentatie van de toekomstplannen.

Wetenschappelijk Directeur Kees Vuik: "Het is onze ambitie om voorop te lopen als het gaat om computational science en engineering in probleemoplossende methoden en technieken. Onze community moet beter zichtbaar worden in ons vakgebied en in onderzoek op het gebied van science en engineering, alsmede in het onderwijs en in technologie voor gelijkgestemden in de wetenschap en het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal." 

Goed om te weten: Computational Science is een van de zeven facultaire thema's binnen EWI in het meerjarenplan en is vanaf volgend collegejaar een minor. DCSE is ook onlangs een samenwerking aangegaan met het TU Delft Climate Institute en samen zullen ze KNAW Ruisdael voorstel indienen. 

Sowieso mag wiskunde, in al zijn toepassingen, beter op de kaart worden gezet volgens het DCSE. Wiskunde zit echt in van alles. Op heel veel apparaten zou je een sticker kunnen plakken met 'math inside'.