International Festival of Technology

Nieuws - 13 mei 2016 - Webredactie

Delft is tussen 1 en 3 juni het toneel van technologie, muziek en kunst tijdens het International Festival of Technology (IFoT). Een niet alledaags festival, waar speelsheid en intelligentie samenkomen. Het is een broedplaats voor mensen met een vooruitziende blik en vernieuwingsdrang. Naast technologie en innovatie biedt het driedaags festival op vrijdag een Grand Finale met een line-up aan topartiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Selah Sue. De toegang tot IFoT is gratis!

Drie dagen IFoT in vogelvlucht

Woensdag 1 juni

Lifehacking met Martijn Aslander - Wees creatief en haal meer uit je studie!
12.40 - 13.30 uur, Aula, Collegezaal C, Mekelweg 5

Lifehacks zijn creatieve sluiproutes voor je brein. Maar hoe word je een lifehacker? Er is geen opleiding voor, er zijn geen diploma’s, geen certificaat. Het is een mindset, een manier van denken en naar de wereld kijken. Een lifehacker heeft een open kijk naar de wereld, is niet bang voor (technologische) vernieuwing, durft zijn nieuwsgierigheid te delen met anderen, is positief kritisch over de toekomst en durft de status quo aan te vechten. We zijn niet bang om vragen te stellen en out of the box te denken. We gebruiken onze creativiteit om het meeste te halen uit onze studie en een betere wereld te creëren!

Martijn Aslander is een internationaal gevraagde spreker met de reputatie zijn publiek altijd te boeien, te verwarren, te vermaken, te informeren en te inspireren. Zowel op het podium als in zijn publicaties legt hij verbanden op het complexe snijvlak van kunst, creativiteit, technologie en maatschappij. Laat je door hem verwarren en inspireren!

Ren mee voor het goede doel
16.00 – 20.00, entree Aula TU Delft

De Campusrun daagt je uit om mee te rennen voor het goede doel ‘Meedoen is groeien’. Ren 5, 10 of 15 km of doe mee met de BuddyRun (5km) met obstakel-parcours! Inschrijfgeld, voor het goede doel, €5,- per deelnemer. Nieuw dit jaar is de BuddyRun. Voor iedereen die liever niet alleen rent kan je dit jaar samen met jouw hardloopbuddy een speciaal parcours afleggen. Tijdens de route kom je enkele obstakels tegen die de samenwerking en teamspirit van jou en je buddy op de proef stellen. Inschrijven voor een van de afstanden (5, 10 of 15km) of de BuddyRun (5km) kan al via www.campusrun.nl. Het inschrijfgeld bedraagt €5 per deelnemer en gaat direct naar het goede doel.

Donderdag 2 juni

Your Life, Hacked: Privacy en Cybersecurity met Dimitri Tokmetzis
Weet je zeker dat je niets te verbergen hebt?
12.40 - 13.30 uur, Aula Collegezaal C, Mekelweg 5

Een groot deel van ons leven brengen we online door en delen we daar met anderen. Bankgegevens, foto's, e-mails: het is gevoelige informatie waarover je zelf graag controle houdt. Maar hackers en digitale fraudeurs gebruiken steeds geavanceerdere technieken om je computer binnen te komen, je gegevens te achterhalen of je op te lichten. Journalist Dimitri Tokmetzis leerde zelf hacken om beter te begrijpen hoe je je kan beschermen. Als we onze geheimen niet online kunnen bewaren, waar dan wel? En kunnen de activiteiten van hackers en criminelen eigenlijk zelf nog wel geheim blijven? 
Dimitri Tokmetzis schrijft voor online journalistiek platform De Correspondent. Hij is een datajournalist met een missie: de technologie die ons leven bepaalt toegankelijk maken voor iedereen. Want, zo zegt hij, ‘Technologie is te belangrijk om aan nerds over te laten.’ Momenteel werkt hij aan een diepgravende serie artikelen over de Nederlandse en Europese veiligheidsindustrie.  

Cyber Security seminar
17.00 – 19.00, Aula, Auditorium TU Delft

Op donderdagmiddag staat het festival in het teken van cyber security. De middag wordt geopend met inspirerende lezingen van alumnus Ronald Prins, directeur en medeoprichter van FOXit, Jan van den Berg, hoogleraar Cyber Security, en Michel van Eeten, hoogleraar bestuurskunde. Tijdens het Cyber Security seminar maakt de TU Delft de alumnus van het jaar bekend. Aansluitend staat het Hackinglab op het programma, met boeiende sessies over de bescherming van zowel persoonlijke als zakelijke gegevens. 

 

 

Vrijdag 3 juni: IFoT’s Grand Finale. Op het grote festivalterrein rond de aula van de TU Delft is te zien welke rol technologie de komende decennia gaat spelen in het dagelijks leven en werk. Kijk rond in het huis van de toekomst met onder meer een slaapkamer waar je kunt knuffelen met robot Somnox, die ademt als een mens waardoor je beter slaapt. Maak kennis met de Plantbag, een rugzak met daarin een plant die je voorziet van zuurstof.  Daarnaast de muzikale afsluiters van het IFoT met grote namen als De Staat, Selah Sue en De Jeugd van Tegenwoordig.

Over IFoT

Het IFoT is een samenwerking van de TU Delft met de Gemeente Delft, Haagse Hogeschool.