Internationale zomerschool Phased Array Radars

Nieuws - 20 juli 2016 - Webredactie

Van 3-8 juli werd de internationale zomerschool 'Phased Array Radars' gehouden. De organisatie was in handen van de onderzoeksgroep MS3 en de docenten waren afkomstig van de TU Delft, de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven. De school valt binnen het kader van de European School of Antennas en wordt gesponsord door de European Microwave Association. In totaal namen 26 promovendi en onderzoekers van over de hele wereld (o.a. Duitsland, Brazilië, Frankrijk en Korea) deel.

De school ging op zondag 3 juli van start met een fietstocht naar Den Haag, gevolgd door een welkomstdiner met Jan Geralt bij de Vaate van Astron als gastspreker. De discussie over het gebruik van phased array radars in ruimtetechnologie werd voortgezet tijdens het afsluitende evenement met de tweede gastspreker, Cyril Mangenot van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de week hebben de deelnemers een bezoek gebracht aan CESAR (Cabauw Experimental Site for Atmospheric Research). Daarna was er een barbecue in Delftse Hout. Ter afsluiting presenteerden de deelnemers de projecten waaraan zij tijdens de Summer School hadden gewerkt en namen zij getuigschriften in ontvangst.

Professor Yarovoy: ‘De Summer School was een groot succes. We zijn nu al bezig met de planning voor volgend jaar.’

/* */