Met de Open Education Awards for Excellence worden jaarlijks excellente bijdragen aan de Open Education Consortium-community geëerd. Aan de MOOC Pre-University Calculus (calculus op vwo-niveau) hebben wereldwijd via het edX-platform al meer dan 36.000 mensen meegedaan. Het materiaal is ook gepubliceerd als OpenCourseWare en de video’s zijn te bekijken op www.math-explained.tudelft.nl.

Een recensie van een student die de cursus heeft voltooid:
Uitstekende voorbereiding op het vak calculus op universitair niveau, of een geweldige opfriscursus voor volwassenen. Ik kijk uit naar meer cursussen uit Delft. Het materiaal werd heel goed gepresenteerd, door enthousiaste docenten, en met de vele opgaven worden de concepten goed ingesleten. De video’s ‘uit het Delftse leven’ waren een mooie toegift. Zou ook een goed idee zijn voor andere instellingen die MOOC’s aanbieden.

Docenten Bart van den Dries, Fokko van de Bult, Wolter Groenevelt en Roelof Koekoek zijn blij met de erkenning. Vorig jaar heeft 19% van de nieuwe bachelorstudenten van de TU Delft zich voor de MOOC ingeschreven. Sommige video’s zijn ook gebruikt als voorbereidingsmateriaal voor de calculusvakken op de campus.
De nieuwe zomerversie van de MOOC begint op 28 juni op edX en is gericht op leerlingen/studenten die in het najaar met een wetenschappelijke, technische of ontwerpbacheloropleiding beginnen. In de cursus worden functies, vergelijkingen, differentiëren en integreren behandeld en daarnaast worden er tips over studeren in het algemeen gegeven. De cursus is gratis.

Meer informatie