TU Delft gestart met de bouw van het Solar eBike (Wireless) Charging Station

Nieuws - 22 september 2016 - Webredactie

De afgelopen week is gestart met de bouw van het solar powered eBike (wireless) charging station op de FreeZone D naast gebouw 36.

Het eBike Charging Station is zowel een gebruiksobject alsook een research opstelling voor verder onderzoek van de afdeling Electrical Sustainable Energy (ESE) van de Faculteit EWI en wordt ontwikkeld in samenwerking met de IDE Faculteit en PVMD Group van de TU Delft. Met deze living lab opstelling wordt de directe toegang en dus het gebruik door studenten en medewerkers vergemakkelijkt. Dit gebruik geeft de onderzoekers inzichten in dit nieuwe toepassingsgebied en vormt een belangrijke stap op weg naar duurzame mobiliteit binnen een groene omgeving. Binnenkort volgt hier meer informatie over de opening en het gebruik van het Solar eBike (Wireless) Charging Station.