Promotieonderzoek Anneke Zuiderwijk genomineerd voor DEWIS award

Nieuws - 05 januari 2016 - Webredactie TBM

Het promotieonderzoek van Anneke Zuiderwijk is genomineerd voor de DEWIS award, een award die DEWIS jaarlijks uitreikt aan de talentvolste promovenda van de TU Delft. Anneke promoveerde 29 oktober 2015 op haar onderzoek getiteld “Open Data Infrastructures – The design of an infrastructure to enhance the coordination of open data use”.

Open Overheids Data

Hoewel overheden en wetenschappelijk onderzoekers zich vanouds richtten op het aanbod van Open Overheids Data (OOD) heeft Anneke’s promotieonderzoek een vraag gedreven OOD-infrastructuur ontwikkeld die de behoeften van OOD-gebruikers adresseert.

Anneke’s onderzoek is genomineerd omdat het baanbrekend en innovatief is, omdat het een grote impact heeft gehad op het wetenschappelijke veld, de praktijk en technologische ontwikkelingen, en omdat het binnen vier jaar is afgerond. Daarnaast speelde mee dat de onderzoeksresultaten zelfstandig door de onderzoeker bereikt zijn, dat Anneke een uitzonderlijk hoog aantal publicaties en citaties op haar naam heeft staan, en dat ze indruk heeft achtergelaten op de wetenschappelijke gemeenschap.

DEWIS award

De DEWIS award is een prijs voor excellentie, die in het leven is geroepen om de kwaliteit van het proefschrift van een jonge vrouwelijke wetenschapper van de TU Delft extra te belonen en zichtbaar te maken. Andere genomineerden voor de DEWIS-award zijn Dr. Emanuela Negro (Applied Sciences), Dr. Negar Khoshnevis Gargar (Civil Engineering and Geosciences) en Dr. Maria Johanna Ruijter (Electrical Engineering Mathematics and Computer Science). De DEWIS award wordt op 12 februari uitgereikt tijdens het jaarlijkse DEWIS symposium over ‘Gender, Power & Politics’.

Meer informatie