Delft Global Fellowship toegekend aan Liza Rassaei

Nieuws - 19 september 2016 - Communication TNW

Dr. Liza Rassaei van de afdeling Chemical Engineering heeft een Delft Global Fellowship toegekend gekregen. Hiermee kan ze verder werken aan het diagnosticeren van tuberculose.

Tuberculose (TB) is wereldwijd een van de top 10 doodsoorzaken. In 2014 werden meer dan negen miljoen mensen geïnfecteerd met TB, waarvan er 1,1 miljoen stierven. Deze cijfers wijzen uit dat een tijdige diagnose en behandeling van het grootste belang is. Ondanks alle inspanningen hebben geïnfecteerde (of vermoedelijk geïnfecteerde) patiënten op dit moment nog toegang tot een draagbaar, eenvoudig apparaat waarmee een diagnose gesteld kan worden.

Liza Rassaei werkt samen met onderzoekers in Zuid-Afrika en Nigeria om een eenvoudig, draagbaar apparaat te ontwikkelen voor de diagnose van tuberculose. Haar aanpak maakt gebruik van eenvoudige electrochemische detectie, waardoor verdere integratie met draagbare elektronica zoals smartphones mogelijk is. Ze werkt samen hiervoor ook samen met professor Kouchi Zhang van EWI. Meer informatie over de ambities van Liza Rassaei is hier te vinden.        

Over het Initiatief
Het TU Delft Global Initiative ondersteunt technologische innovaties die creatief en out-of-the-box zijn en die mondiale maatschappelijke uitdagingen te lijf gaan, om zo het leven van mensen in armoede te verbeteren.

Wetenschappers van de TU Delft gebruiken hun expertise om concrete oplossingen voor de problemen van mensen in ontwikkelingslanden te vinden. Ze combineren cutting-edge wetenschap en technologie  om oplossingen te vinden die voor iedereen nuttig zijn. Het doel is om hierbij nauw samen te werken met lokale wetenschappers en ondernemers.