01/07 Symposium Circularity in the Built Environment

Nieuws - 27 mei 2015 - Webredactie Communication

Op woensdag 1 juli 2015 vindt op de faculteit Bouwkunde het symposium Circularity in the Built Environment plaats. Met vier bijzondere keynote speeches, parallelle sessies over de thema’s Beneficial buildings, Time-based design en Urban context, gecombineerd met korte pitches uit de praktijk, krijgen bezoekers een overzicht van de laatste stand van zaken op het gebied van circulariteit in de gebouwde omgeving. De keynotes worden gegeven door Stientje van Veldhoven, Coert Zachariasse, Steven Beckers en Anne-Marie Rakhorst, allen deskundig op een ander gebied van circulariteit en Cradle to Cradle. Deel van het programma wordt live gestreamd; voertaal is Engels.

Keynotes

De vier keynotes geven verschillende perspectieven op circulariteit in de gebouwde omgeving:
•    Stientje van Veldhoven - lid Tweede Kamer; in 2011, 2012 en 2014 uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar
•    Coert Zachariasse - CEO van Delta Development Group (Park 2020) en nr. 21 op de wereldranglijst van duurzame innovators
•    Steven Beckers - Cradle to Cradle architect/consultant, mede-grondlegger van de “Lateral Thinking Factory”
•    Anne-Marie Rakhorst - duurzaam ondernemer, auteur en oprichter van kennisinstelling duurzaamheid.nl

Parallele sessies

De parallelle sessies, geleid door experts uit wetenschap en bedrijfsleven, zijn geprogrammeerd rondom drie thema’s:
•    Beneficial buildings - gezond materiaalgebruik, lucht- en waterkwaliteit, en duurzame energie
•    Time-based design - adaptief bouwen en ontwerpen, rekening houden met toekomstig gebruik
•    Urban context - kringlopen sluiten en belangen bij elkaar brengen

Pitches

Tussen de keynote speeches door is er ruimte voor series van pitches van 5 minuten, waarin uiteenlopende organisaties hun concrete projecten, processen en producten presenteren.

Cradle to Cradle Inspired Lab

Organisatie van dit symposium is in handen van het Cradle to Cradle Inspired Lab van de TU Delft. Dit interdisciplinair platform van de faculteit Bouwkunde is opgezet om partijen samen te brengen die zich inzetten voor ‘positive and healthy design’.

Meer infomatie

Deelname is gratis voor studenten, anderen betalen 195 euro - early bird tot 15 juni - of 245 euro daarna. Voor meer informatie en registratie, zie www.circularitysymposium.nl
Voertaal van het symposium is Engels.
Contactpersoon: Bob Geldermans, hoofd sectie Climate Design/coördinator Cradle to Cradle Inspired Lab, r.j.geldermans@tudelft.nl, (015) 278 4094.
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij dit symposium. Meer informatie en aanmelden graag via Roy Meijer, adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft, r.e.t.meijer@tudelft.nl, (015) 278 1751.

/* */