Op 17 november organiseren provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Midden-Delfland en gemeente Delft de officiële opening van een nieuwe fietsverbinding en een bijzondere brug: de Symbiobrug. Rafail Gkaidatzis won met zijn ontwerp voor deze brug een ontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. De naam van de Symbiobrug weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie. Gkaidatzis kreeg uiteindelijk ook de opdracht om, in samenwerking met Royal HaskoningDHV, de brug in het echt te realiseren.

Nieuwe fietsverbinding

Eerder dit jaar werd de nieuwe fietsverbinding gerealiseerd tussen Sciencepark Technopolis (Thijssenweg) en het recreatiegebied Ackerdijkse Bos in het landelijke Midden-Delfland. De brug maakt een oversteek over de 35 meter brede Karitaatmolensloot aan de zuidrand van Delft.
De nieuwe fietsverbinding is een schakel in de ketting van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland. Het project fietsverbinding Ackerdijkse Bos en TU Delft is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, de gemeente Delft en het Recreatieschap Midden-Delfland.  

Samen levend

De Symbiobrug valt op in het natuurlijke landschap vanwege de kleur en de vorm. De naam van de Symbiobrug betekent in het Grieks συν ‘samen’ en βιωσις ‘levend’, en weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie, twee elementen die een symbiotische co-existentie aangaan in de Symbiobrug. De aanleg van de nieuwe fietsverbinding heeft bijna acht maanden geduurd.

Programma 17 november

De opening is met gedeputeerde en voorzitter van de IODS Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en bestuurslid recreatieschap en wethouder Stephan Brandligt (Delft).

13:30 uur Ontvangst bij Art Centre Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft
13:45 uur Welkomstwoord in Art Centre Delft
14:00 uur Vertrek naar de Symbiobrug per bus
14:15 uur Ontvangst en opening Floor Vermeulen, Stephan Brandligt & Rafail Gkaidatzis
14:35 uur Drankje & hapje op locatie
14.50 uur Prof. Marcel Hertogh (DIMI) “Verbinden & Vernieuwen”
15:00 uur Einde officiële programma

15.15 uur* Bezoek en rondleiding in Melarium (*vertrek op de fiets, vooraf aanmelden)
15:15 uur Vertrek per bus richting Art Centre Delft voor tentoonstelling ‘Over bruggen en verbinden’ onder het genot van een borrel
16.30 uur Einde programma

Aanmelden

Voor meer informatie over deze bijeenkomst en aanmelden: m.veringmeier@pzh.nl,  010 298 1511 / 06 55327851 
Contact Rafail Gkaidatzis R.Gkaidatzis@tudelft.nl
Adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft Roy Meijer, r.e.t.meijer@tudelft.nl 015 2781751