Arno Smets winnaar eerste internationale edX prijs voor online onderwijs

Nieuws - 16 november 2016

De edX Prize for Exceptional Contributions to Online Teaching and Learning is dit jaar voor het eerst uitgereikt om de inzet van de meer dan 850 docenten in MOOCs te waarderen. Voor de prijs waren 11 genomineerden. EdX CEO en MIT hoogleraar, Anant Agarwal, over Arno Smets: “De online cursus Solar Energy door Arno Smets is uitgebreid en uitdagend, maar ontworpen voor studenten van alle niveaus. Deze cursus levert een belangrijke bijdrage aan een meer duurzame wereld en heeft al 150.000 mensen wereldwijd bereikt. Dit laat zijn toewijding zien, tevens de edX missie, om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen.” 

Anka Mulder, vice-voorzitter TU Delft, verantwoordelijk voor onderwijs: “Arno is een uitstekende onderzoeker en docent. Met zijn drive en enthousiasme is de MOOC Solar Energy uitgegroeid tot een internationaal succes. De MOOC werd vrij snel na lancering vertaald in het Arabisch en heeft zijn afdeling Electrical Sustainable Energy internationaal nog meer op de kaart gezet als leidende onderzoeks- en onderwijsgroep op het gebied van zonne-energie.”

Solar Energy

De MOOC Solar Energy geeft TU Delft studenten uit alle landen van de wereld de kans om de kennis op het gebied van zonne-energiesystemen op te doen en in de praktijk toe te passen. In de MOOC is er aandacht voor Photovoltaics (PV), een technologie waarbij je met behulp van halfgeleidermaterialen zonlicht omzet in elektriciteit. Arno Smets over deze MOOC: “TU Delft heeft wereldwijd een hoge reputatie in het fundamenteel onderzoek naar nieuwe, goedkope PV technologieën met hoge rendementen en het demonstreren van de vele mogelijke toepassingen van PV-systemen. De TU Delft is de eerste universiteit die een cursus over zonne-energie aan een wereldpubliek aanbiedt”.

EdX

De TU Delft biedt online cursussen ‘Massive Open Online Course’ (MOOC) aan op edX. EdX is een non-profit platform voor online onderwijs, waarmee o.a. MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk willen maken voor iedereen, waar ook ter wereld, die toegang heeft tot internet. Iedereen mag de gratis cursussen volgen, zonder vooropleiding of ingangstoets.

Meer informatie

Programma management officer Extension school: Tessa van Puijenbroek, 015 27 84970 of T.vanPuijenbroek@tudelft.nl 
Communicatieadviseur: Wendy Dallinga, 015 278 7538 of w.m.dallinga@tudelft.nl