Delftse spinoff Eternal Sun neemt Amerikaans bedrijf Spire Solar over

Nieuws - 26 januari 2016 - Webredactie Communication

Eternal Sun neemt het Amerikaanse Spire Solar over. Beide bedrijven zijn actief in systemen voor zonlichtsimulatie, onder meer belangrijk voor het testen van zonnepanelen.  De technologie die Eternal Sun gebruikt, werd ontwikkeld aan de TU Delft. 

Overname van formaat

‘Dat we als jong bedrijf een overname van dit formaat kunnen doen en Eternal Sun in één klap nog nadrukkelijker op de wereldkaart zetten, is geweldig’, zegt CEO Chokri Mousaoui. ‘Spire Solar is een begrip in de markt voor zonnepanelen en staat al veertig jaar bekend om zijn uitstekende technologie. Met de aankoop van Spire Solar krijgen we stevige voet aan de grond binnen de markt van productie van zonnepanelen.’ 

Groei

Eternal Sun startte in 2011 binnen YES!Delft, de bedrijfsincubator van TU Delft, de Gemeente Delft en TNO. Sindsdien is het in rap tempo gegroeid. Het bedrijf maakt systemen voor zonnesimulatie. De techniek, ontwikkeld aan de TU Delft, wordt wereldwijd gebruikt voor het testen van producten als zonnepanelen op kwaliteitsnormen en degradatie-effecten. 

Spire Solar werd in 1969 opgericht en produceert sinds 1982 zonlichtsimulatoren, waarmee een kwart van alle zonnepanelen in de wereld wordt getest. Eternal Sun is in hetzelfde domein actief maar vindt zijn klanten vooral bij de grote wetenschappelijke instituten, zoals het Energieonderzoek Centrum Nederland.

Meer informatie 
Kijk voor meer informatie op de website van Eternal Sun.