Drie vakgebieden TU Delft in de THE de subject rankings

Nieuws - 29 september 2016

Drie vakgebieden van de TU Delft staan in de THE de subject rankings, ranglijsten van de 100 beste universiteiten op bepaalde vakgebieden.

In de ranglijst voor Engineering & Technology staat de TU Delft op de 20e plaats. Vorig jaar was dat 19.
Bij Physical Sciences stijgt de TU Delft van plaats 74 in 2015 naar 58.
In de nieuwe ranglijst voor Computer Sciences staat de TU Delft op plaats 35.

Universiteitsranglijsten worden veel geraadpleegd door internationale studenten en wetenschappers die in het buitenland willen studeren of werken. 

Algemene ranking

THE maakt elk jaar een algemene Times Higher Education World Ranking waarin zo’n 980 universiteiten wereldwijd worden vergeleken en een aantal rankings voor verschillende wetenschappelijke disciplines. De THE ranking vergelijkt universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf indicatoren: onderzoek, onderwijs, citaties, internationalisering en inkomen uit de industrie. De methodologie van de ranking is in de loop der jaren een aantal keren gewijzigd. Zulke aanpassingen veroorzaken, naast de wisselende prestaties van universiteiten, ook veranderingen in de rangposities van de universiteiten. 

De algemene ranglijst verscheen medio september. Daarin stond de TU Delft dit jaar op plek 59, een stijging van zes plekken ten opzichte van vorig jaar. In die zeven jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 59 dit jaar. 

Rankings

De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elke ranking is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Op de QS Ranking, die 2 weken geleden is verschenen, stijgt de TU Delft 2 plaatsen, namelijk van 64 naar 62. 

Kijk voor meer informatie op Times Higher Education Ranking.

/* */