Prins Friso Ingenieursprijs 2016 voor Tim Horeman

Nieuws - 17 maart 2016 - Webredactie Communication

Dr. ir. Tim Horeman (35), Technology Director of MediShield BV, Technology Director of Surge-On Medical BV en Research fellow BioMechanical engineering TU-Delft, is verkozen tot Ingenieur van het Jaar. Hij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs bij Hogeschool Inholland Delft, in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel, uit handen van Martin van Pernis, president van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). 

Horeman kreeg deze onderscheiding voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van medische technologie om patiëntveiligheid te verbeteren. Hij werd door de jury geprezen om zijn visie en het slaan van een brug tussen de medische wereld en de technologie. “Tim kan worden getypeerd als een echte ingenieur, voortgedreven door een duidelijke visie. Hij heeft de ambitie en het vermogen om zijn innovatieve ideeën om te zetten in echte producten, waarmee hij een stuk van de gezondheidszorg daadwerkelijk verbetert”, aldus juryvoorzitter Micaela dos Ramos.

Technostarters, onderzoek, onderwijs

Tim Horeman studeerde Biomedische Technologie aan de TU Delft en promoveerde ook op dat vakgebied. Daarvoor heeft hij de opleiding Werktuigbouwkunde bij Hogeschool Inholland Alkmaar afgerond. Hij heeft drie technostarters opgericht: TIMEdelft, MediShield en Surge-On Medical. Horeman is Director of Operations and Technology van MediShield, een bedrijf dat medische sensoren, trainingssystemen en chirurgische instrumenten ontwikkelt. Van Surg-On Medical, dat endoscopische instrumenten ontwikkelt, is hij Director of Technology. Daarnaast is hij onderzoeker en docent aan de TU Delft. 

Meer informatie over de Prins Friso Ingenieursprijs is te vinden op de website van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

/* */