SURF Onderwijsaward voor Anka Mulder

Nieuws - 08 november 2016

Anka Mulder heeft de eerste SURF Onderwijsaward in de categorie bestuurders gekregen. Met de onderwijsprijzen wil SURF de inspanningen erkennen van de ‘change makers’ in het hoger onderwijs, die meer dan anderen het onderwijs naar een hoger plan tillen en vernieuwen met de inzet van ICT.

Naast Anka Mulder werden ook Farshida Zafar (docent, EUR) en Jan Haarhuis  (ICT, Universiteit Utrecht) tijdens Dé Onderwijsdagen geëerd om hun inzet, creativiteit en professionaliteit. Zij ontvingen een ‘trofee’ uit handen van Paul Rullmann, voorzitter van SURF en juryvoorzitter van de Onderwijsawards.

SURF Onderwijsawards 2016 video TU Delft

Gangmaker

Sinds haar aanstelling als vice-voorzitter van het College van Bestuur, is Anka Mulder de gangmaker voor open en online onderwijs, niet alleen op de universiteit en in Nederland, maar wereldwijd, aldus SURF. Dit alles in nauwe samenhang met innovatie in het reguliere campusonderwijs. Ze heeft een intrinsieke drive om ‘education for all’ te realiseren en heeft veel aandacht voor innovatie en marktmogelijkheden. Ze draagt haar visie op onderwijsvernieuwing uit middels haar blog, keynotes en artikelen. De TU Delft staat mede door haar rol in edX en het Open Education Consortium internationaal goed aangeschreven, schrijft SURF verder. De gratis online cursussen (MOOCs) van de TU Delft hebben inmiddels al bijna 1,2 miljoen inschrijvingen.

De SURF Onderwijsawards

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. De organisatie reikte dit jaar voor het eerst de SURF Onderwijsawards uit. Voortaan worden ze jaarlijks uitgereikt aan een docent, ICT- en onderwijsprofessional en bestuurder.

Dit jaar waren 71 mensen voorgedragen, waarvan sommigen meerdere keren (met een totaal van 93 inzendingen). Daarvan zijn er 41 docent, 18 ICT- en onderwijsprofessional en 12 bestuurder. De jury heeft alle personen een score gegeven op basis van een aantal criteria, waar de drie winnaars uit kwamen. De jury bestaat uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Rob van Leeuwen (lid Programma Advies Raad en Educational Technologist aan de Vrije Universiteit), Pieter Cornelissen (programmamanager onderwijsinnovatie Hogeschool Utrecht) en Christien Bok (programmamanager Onderwijs op maat, SURFnet).

Communicatieadviseur, Wendy Dallinga, w.m.dallinga@tudelft.nl, 015 278 7538.