TU Delft in nieuwe top 100 meest internationale universiteiten

Nieuws - 13 februari 2016 - Webredactie Communication

In een nieuwe ranglijst van Times Higher Education, de Top 200 van meest internationale universiteiten, staat de TU Delft op de 90ste plaats. Volgens THE onderscheiden de universiteiten op de lijst zich doordat ze wereldwijd  talentvolle studenten aantrekken, er wetenschappers werken uit de hele wereld en ze samenwerken met toonaangevende instituten. 

Aan de TU Delft studeren zo’n 21.000 studenten, ongeveer 4.000 van hen komen uit het buitenland. Daarnaast is eenderde van de wetenschappers is afkomstig uit het buitenland. De TU Delft vindt een internationale samenstelling van haar populatie belangrijk omdat ook het werkveld van haar alumni internationaal is. Delftse onderzoekers werken veel samen met partners wereldwijd. Enkele van deze relaties hebben geleid tot het oprichten van Joint Research Centres, in Brazilië, China en Viëtnam. Honderdduizenden belangstellenden uit de hele wereld hebben deelgenomen aan de gratis online cursussen (Massive Open Online Courses / MOOC’s) van de TU Delft.Algemene ranking

Times Higher Education maakt verschillende ranglijsten. De bekendste is de algemene Times Higher Education Ranking, die in september jl. verscheen. Daarin staat de TU Delft op plek 65. In vijf jaar klom de TU Delft in deze lijst van plaats 151 (2010) naar 65 dit jaar. In de THE Engineering & Technology Rankings staat de TU Delft op de 19de plaats. 

Vijf indicatoren

Voor haar ranglijsten vergelijkt THE ongeveer 800 universiteiten wereldwijd. De algemene lijst is gebaseerd op vijf indicatoren: Onderzoek (30%), onderwijs (30%), citaties (30%), internationalisering (7.5%) en  inkomen uit de industrie (2.5%). De nieuwe THE top 200 list of the most international universities, zoomt in op de indicator ‘internationalisering’. 

Rankings

De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elke ranking is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Times Higher Education.