TU Delft stijgt licht in QS ranking

Nieuws - 06 september 2016 - Webredactie Communication

De TU Delft stijgt dit jaar twee posities in de wereldwijde QS Ranking, namelijk van 64 naar 62 en handhaaft zich op positie 2 in Nederland.

De QS World University Rankings is een ranglijst met ongeveer 900 universiteiten geselecteerd uit zo’n 3500 universiteiten. De universiteiten worden gerangschikt op basis van zes indicatoren: wetenschappelijke reputatie, reputatie bij werkgevers van alumni, staf/student ratio, citaties per wetenschappelijk medewerker, internationale studenten en internationale medewerkers.

De lichte stijging is met name een gevolg van een gestegen score op de indicatoren Employer Reputation, Citations per Faculty, International Faculty en International Students. Op de indicator Citations per Faculty staat de TU Delft nu wereldwijd op positie 31 en op de indicator Employer Reputation staat de TU Delft in Nederland op de eerste plaats.

Rankings

De QS-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de THE-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elk van deze ranglijsten is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

 

Meer informatie
De volledige ranking vindt u hier.