TU Delft stijgt verder in THE ranking

Nieuws - 21 september 2016

De TU Delft stijgt dit jaar in de wereldwijde Times Higher Education (THE) Ranking naar de 59ste plaats. Vorig jaar stond Delft op 65 en in 2014 op 71. Universiteitsranglijsten worden veel geraadpleegd door internationale studenten en wetenschappers die in het buitenland willen studeren of werken.

Stijgende lijn

De Times Higher Education ranking wordt sinds 2010 uitgebracht. In die zeven jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 59 dit jaar. De methodologie van de ranking is in de loop der jaren een aantal keren gewijzigd. Zulke aanpassingen veroorzaken, naast de wisselende prestaties van universiteiten, ook veranderingen in de rangposities van de universiteiten.

Vijf indicatoren

De THE ranking vergelijkt ongeveer 980 universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf indicatoren: onderzoek (30%), onderwijs (30%), citaties (30%), internationalisering (7.5%) en  inkomen uit de industrie (2.5%). Voor elk van die indicatoren kijkt THE naar 13 verschillende factoren. Reputatie is een belangrijke component bij de onderzoeks- en onderwijsindicatoren.

Rankings

De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elke ranking is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Op de QS Ranking, die 2 weken geleden is verschenen, stijgt de TU Delft 2 plaatsen, namelijk van 64 naar 62.

Kijk voor meer informatie op Times Higher Education Ranking.