Tweede prijs Best Doctoral Thesis Award voor Vahid Arbabi

Nieuws - 15 augustus 2017 - Webredactie 3mE

Vahid Arbabi, postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, kreeg de tweede prijs bij de Best Doctoral Thesis Award in Biomechanics van de European Society of Biomechanics (ESB). Het is voor het eerst dat deze prestigieuze internationale prijs wordt toegekend aan de afdeling BioMechanical Engineering van de faculteit 3mE. Vahid deed zijn onderzoek onder begeleiding van professor Harrie Weinans en universitair hoofddocent Amir Zadpoor.

Het onderwerp van zijn proefschrift was de beraming van de mechanische en fysieke eigenschappen van articulair kraakbeen, die van cruciaal belang zijn bij het begrijpen van het ontstaan en de progressie van osteoartritis. Vahid ontwikkelde geavanceerde rekenmodellen en paste deze toe op indentatie- en diffusietesten op basis van microcomputertomografie om de elasticiteitsmodulus, poisson-factor, permeabiliteit, solute diffusiviteit en vaste ladingsdichtheid van articulair kraakbeen vast te stellen. Er werd een alternatieve aanpak geïntroduceerd op basis van gecombineerde kunstmatige neurale netwerken en eindige-elementenmodellen, om empirici te helpen bij het gebruik van geavanceerde rekenmodellen voor de interpretatie van experimentele data met betrekking tot diffusie in weke delen.

Vahid Arbabi ontving zijn prijs tijdens het 23e congres van de ESB dat in juli 2017 werd gehouden in het Spaanse Sevilla.

De Best Doctoral Thesis in Biomechanics beloont de ontwikkeling van een voortreffelijk proefschrift dat bijdraagt aan de bevordering van de theorie en/of toepassing van biomechanica. Hier kunt u meer lezen over de ESB-awards.

Klik hier om het proefschrift Multi-physics computational models of articular cartilage for estimation of its mechanical and physical properties te lezen.