VENI toegekend aan Anne Pluymakers

Nieuws - 29 augustus 2017

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de Veni-beurzen toegekend eind juli. De Veni biedt aan veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. Anne Pluymakers, die binnenkort zal starten bij de afdeling Geoscience & Engineering van faculteit CiTG, heeft ook een VENI beurs in de wacht gesleept. Op dit moment is zij nog als post-doc onderzoekster verbonden aan de universiteit van Oslo in Noorwegen.

Haar gehonoreerde project:

Zijn stenen van suiker: hoe beïnvloedt een realistische vloeistofchemie gesteente-mechanica?

De consequenties van bijvoorbeeld afvalwaterinjectie en potentiele risico’s van geothermie zijn actuele vraagstukken met betrekking tot de ondergrond. In dit onderzoek zal met nieuwe experimentele technieken worden bepaald hoe de chemische reactie tussen vloeistoffen en steen de sterkte en breukvorming van gesteenten beïnvloedt.