Volg onderzoekers op veldwerk op Instagram #theweekof

Nieuws - 28 juni 2017

Via het Instagram account van de TU Delft houden Hemmo Abels en collega’s je op de hoogte van hun veldwerk over Rivieren uit het verleden in Wyoming (VS) van 17 tot 23 juli. 

Rivieren uit het verleden – veldwerk op Instagram #theweekof

Hemmo Abels, Joep Storms, Dirk Jan Walstra en Allard Martinus (Geoscience & Engineering) vertrekken op 15 juli naar Wyoming (VS). In twee weken brengen ze met een drone een groot gebied in kaart. De oude zichtbare rivierafzettingen in dit gebied vertellen meer over de zandsteenreservoirs in onze diepe ondergrond. Ze helpen bij het maken van voorspellingen over de spreiding en karakter van deze zandsteenreservoirs. Deze reservoirs zijn dragers van olie en gas, maar ook warm en koud water. Daarom levert dit veldwerk ook waardevolle informatie voor het Delft Aardwarmte Project, want ook die waterreservoirs bevinden zich in rivierzanden.

Daarnaast laten de rivierafzettingen in Wyoming zien hoe rivieren reageerden op klimaatsverandering. Een serie kortstondige broeikasklimaten vond plaats tussen 56 en 52 miljoen jaar geleden. De afzettingen van deze klimaatextremen vertellen het verhaal van een veranderende aarde tijdens plotselinge opwarming.

Volg Hemmo, Joep, Dirk Jan en Allard van 17 juli – 23 juli op www.instagram.com/tudelft