ASSEN – Tijdens de Gamma Racing Day op 6 augustus 2017 heeft het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft deelgenomen aan een fossiele brandstofcompetitie op het TT circuit in Assen. De studenten deden dit met een 100% schone waterstof-elektrische auto. Hiermee zet het team een wereldprimeur neer met waterstof in de conventionele racewereld.

De start van de race verliep enigszins moeizaam, maar ze hebben zich snel herpakt en konden zeer competitief meedoen met de sportklasse van de Supercar Challenge. “Dit is een unieke prestatie, voor het eerst deelnemen in een conventionele raceklasse met een waterstof-elektrische raceauto. Bizar dat we dit met z’n allen hebben kunnen doen. Ik sta er nog steeds een beetje van te kijken”, vertelt Team Manager Mats Dirkzwager. Tijdens de vrije training op vrijdag wist het team al de vierde tijd neer te zetten in de raceklasse. Dit toonde de potentie van de auto.

FORZE: The Road to the Hydrogen Racing Debut