Foto: Gavin Lawrie

Het Nova Electric Racing team wilde de tracktijd tijdens het eerste raceweekend van de MotoE competitie op het circuit van Anglesey voornamelijk gebruiken om de motor nog wat verder te testen, maar het resultaat was veel beter dan verwacht! De eerste vrije training op vrijdag ging helaas niet zoals gepland, aangezien er een klein probleem was met de relais box. Gelukkig konden ze het probleem verhelpen met de materialen die ze hadden meegenomen, maar konden ze niet meer meedoen aan de eerste vrije training. Nadat een aantal test rondes op zaterdag goed verliepen, konden ze het vermogen van de motor verbeteren.

Op zondag was er nog een korte vrije training waarna de eerste race snel volgde. In de eerste race, slaagde het Nova Electric Racing team erin om de eerste plaats in de klasse te behalen en verdiende zo de eerste punten van de competitie! Helaas kon de concurrentie deze race niet finishen door een technisch mankement.

Tijdens de tweede race op zondag, had de motor van het Nova Electric Racing team last van een technisch mankement waardoor de motor zichzelf heeft uitschakelt, wat resulteerde in een DNF. Desondanks zijn ze erg blij met de uitkomst van het raceweekend, aangezien ze de eerste trofee van het seizoen mee naar huis konden nemen.

/* */